Na Cesti Osvobodilne fronte v Mariboru je minuli četrtek prišlo do streljanja. Zdaj je znano, kaj se je dogajajo.

Mariborski možje v modrem so bili v četrtek, 10. septembra, v popoldanskih urah obveščeni, da je neznani moški pred eno od poslovnih stavb v Mariboru, s pištolo ustrelil v zrak in se s kraja odpeljal.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so policisti in kriminalisti ugotovili, da so - dva moška, stara 43 in 38 let, in 42-letna ženska, prišli v stanovanjski blok v Mariboru, do 45-letnega moškega, ki so ga z grožnjami, fizično silo, z uporabo nevarnih predmetov in orožjem poskušali prisiliti, da bi jim izročil denar in prepovedano drogo.

Oškodovanec je uspel pobegniti iz stanovanja in pričel klicati na pomoč, zaradi česar so osumljenci kraj zapustili, eden izmed njih pa je zaradi zastraševanja oškodovanca pred stanovanjskim blokom s pištolo izstrelil naboj v zrak. Skupaj so se vsi s kraja odpeljali z osebnim avtomobilom.

Policisti in kriminalisti so takoj pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev opisanih osumljencev. Vse tri so v večernih urah, v bližini Maribora, izsledili in jim odvzeli prostost. Ob prijetju so osumljencem zasegli orožje in strelivo ter ostale nevarne predmete, ki so jih uporabili pri kaznivem dejanju.

Moška osumljenca sta v preteklosti že bila obravnavana za kazniva dejanja z elementi nasilja, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so moška osumljenca zaradi utemeljenega suma poskusa storitve kaznivega dejanja ropa v soboto, 12. septembra, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. 

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je eden izmed osumljenih izvršil tudi kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, zaradi česar so zoper njega podali kazensko ovadbo tudi za to kaznivo dejanje. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper oba odredil pripor.

Za kaznivo dejanje ropa je zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let, za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva pa je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Jugovina usrana kradljiva

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

jebat ču te ja Default
moj dedc je iz yugovine
iz neke zabačene vukojebine
oženil pa se je z menoj samo zato,
da je dobio slovensko državljanstvo
in sedaj hara po evropi

In reply to by Default (nepreverjen)

Starejše novice