Občanka na Štajerskem je v gozdu opazila medveda.

Policijska uprava Celje sporoča, da so danes, 1. avgusta, okoli pol osmih zjutraj prejeli klic na šentjursko policijsko postajo. Občanka je sporočila, da je v gozdu videla medveda. 

Medved je bil opažen v gozdu v Gorici pri Slivnici, zato naj bodo okoliški prebivalci in pohodniki pazljivi. 

Medveda v gozdu sicer načeloma srečamo poredko, saj se medvedi ljudem raje umaknejo. Do težav pa lahko pride, če s svojo prisotnostjo medveda presenetimo in se medved počuti ujetega. Nevarno je lahko, če se znajdemo med medvedko in mladiči. 

Težavo lahko predstavljajo tudi psi, ki niso na povodcu in namadejo medveda, ker želijo ti zaščititi lastnika. Medved lahko psa prestraši, pes zbeži do lastnika in tako do človeka privede tudi medveda. 

Policisti pa poudarjajo, da so srečanja z medvedom redka, a naj se na omenjenem območju pohodniki ne zadržujejo. Če se tam zadržujejo pa naj bodo glasni, saj tako medveda opozorijo na svojo prisotnost. Psi naj bodo na povodcih. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vanek76 (nepreverjen)

Ja kam pa naj gre.

pohorskisvizec

Huh, naj boš miren in se delal mrtvega, ko te medved ,,napade,,. Morda si je dobro pogledati še 1x sceno iz filma Povratnik, ko se L.Di C. bojuje z grizlijem!

Starejše novice