Primer spolne zlorabe mladoletnega dekleta, ki je pred časom pretresel Slovenijo, dobil sodni epilog.

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti je 24-letnik, obtožen spolnega napada mladoletne sorodnice, bil obsojen na pet let in devet mesecev zaporne kazni. Prisojena kazen je precej višja, kot bi je bil deležen v primeru priznanja krivde na predobravnavnem naroku. 

Spomnimo, 24-letnik je bremenila obtožba, da je ob prehodu v novo leto v Murski Soboti spolno občeval s svojo 13-letno sorodnico.

Mladoletnica je pomoč poiskala pri društvu, ki svetuje žrtvam nasilja, stekla je tudi kriminalistična preiskava, med katero je bilo ugotovljeno, da je obtoženi žrtev, svojo nečakinjo, spolno zlorabil že pred petimi leti, ko je bila ta stara šele osem let. Storilcu sta torej bila očitana dva spolna napada.

Obtoženemu je v zameno za priznanje krivde tožilstvo sicer ponujalo 41 mesecev zaporne kazni, že pred pa se je tudi skušal pogoditi s tožilstvom. A kot smo poročali, je pri tem bil pripravljen priznati le zadnje očitano dejanje, ne pa tudi prejšnjega.

Za kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, je v Kazenskem zakoniku predpisana kazen od treh do osmih let zapora. Sodnik pa je 24-letnika obsodil na 69 mesecev zaporne kazni, pri čemer so ga tri leta zapora doletela za zadnje posilstvo, dobri dve leti pa za prvo.

Obtoženi do pravnomočnosti sodbe ostaja v priporu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice