Slika je simbolična.
Tudi letošnja praznovanja niso minila brez uporabe pirotehnike. Uporaba raket in petard je tudi v Mariboru terjala svoj davek, pri čemer v Univerzitetnem kliničnem centru Mariboru izpostavljajo, da so letos zabeležili več poškodb kot leto prej.

V okviru silvestrovanj in praznikov so v urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra Maribor obravnavali tri poškodbe, ki jih je povzročila uporaba pirotehnike.

Kot so za Mariborinfo potrdili v mariborski bolnišnici, so namreč obravnavali poškodbe zaradi uporabe petard in raket, pri čemer so poudarili, da je bilo teh poškodb letos več kot pa leto prej.

»Potrjujemo, da je prišlo tudi do hude poškodbe, ki bo osebo po nepotrebnem zaznamovala za vse življenje. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor smo tako znova pretreseni nad izjemnim davkom, ki ga pirotehnika zahteva. Ponovno opozarjamo na nevarnost uporabe pirotehničnih sredstev s strani neusposobljenih oseb,« so še izpostavili v mariborski bolnišnici.

Tudi mariborski policisti so obravnavali poškodbi dveh otrok zaradi uporabe pirotehnike, in sicer v Rogozi, kjer se je eden od otrok pri tem huje poškodoval.

Poškodbe zaradi pirotehnike tudi v UKC Ljubljana

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so v letošnji sezoni obravnavali tri poškodbe zaradi uporabe petard in drugih pirotehničnih izdelkov.

Pri tem je bil po poročanju Dela en primer nekoliko resnejši, a jo bo najstnik najverjetneje odnesel brez trajne prizadetosti.

Tudi novoletna noč je v ljubljanski bolnišnici minila bolj mirno, kot so navajeni. Skupno so tako pregledali 124 poškodovancev.

Opravili so pet velikih operacij, od tega pri enem poškodovanem s petardami skupaj s plastičnimi kirurgi.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hej ho (nepreverjen)

Prepoved pokanja in splošna prepoved prodaje v vseh trgovinah!

Leta 2022 smo!

Surlo (nepreverjen)

Poceni prodam pitardi in raketi Vse sa certifikat iz Njemacke

Zlo (nepreverjen)

Joj otrok pravilno stari zdaj pa glejte svojga iznakazenega froca

Starejše novice