Na mariborskem sodišču so bil izpeljani prvi predobravnavni naroki v zvezi z januarskim tragičnim pretepom na Koroški cesti pri mariborski tržnici. Pet obdolženih je na predobravnavnem naroku zanikalo krivdo za nasilništvo.

Sedmerica se pred sodiščem zagovarja zaradi januarskega pretepa pri mariborski tržnici, v katerem je bil zaboden 25-letnik, ki je tri dni pozneje v bolnišnici umrl. Žrtev naj bi bila sicer v skupini s sedmerico obdolženih, ki so tistega dne na Koroški cesti napadali drugo skupino.

Zanikali krivdo za nasilništvo

Tožilka obdolženim očita, da so pretepali skupino petih posameznikov in jih spravljali v podrejen položaj. Dva od napadenih sta bila v pretepu tudi lažje poškodovana. Tožilka je prepričana, da so bili napadeni v podrejenem položaju, saj je bilo napadalcev več, med napadenimi pa je bila tudi ženska.

Pet obdolženih, v starosti od 29 do 45 let, je po poročanju časnika Večer zanikalo svojo krivdo za očitano kaznivo dejanje nasilništva. 

Predobravnavni narok za šestega obtoženega je sodnica preložila na prihodnji teden, saj naj bi se bil obdolženi pripravljen pogajani s tožilstvom o morebitnem priznanju krivde. Sedmega obtoženega na sodišče ni bilo, saj se je opravičil z zdravniškim potrdilom, da ni sposoben udeležbo na sojenju.

V primeru, da bodo spoznani za krive, jim grozi zapor do treh let.

Bo preiskava proti domnevnemu krivcu za smrt 25-letnika sploh stekla?

Še vedno pa ni jasno, kdo je odgovoren za smrt 25-letnika. Po poročanju Večera so policisti kot krivca za smrt ovadili 35-letnika, ki je v omenjenem obtožnem predlogu za nasilništvo naveden kot napaden in lažje poškodovan.

Tožilstvo je zaradi povzročitve hude telesne poškodbe, ki se je končala s smrtjo, predlagalo uvedbo sodne preiskave, a preiskovalni sodnik po navedbah tožilstva še ni zaslišal osumljenega in še ni izdal sklepa o uvedbi preiskave.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice