Prometna nesreča, ki bi se lahko končala tragično ...

Sinoči, okoli 21.45, se je v Ločkem vrhu, na lokalni cesti Osek - Benedikt, zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi lažje telesno poškodovali, poročajo možje v modrem iz Policijske uprave Maribor.

25-letni moški je vozil neregistrirano motorno kolo, na katerem je imel še 22-letno sopotnico. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometni znak in padel. Oba s sopotnico sta se lahko telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policisti so ugotovili, da voznik zraven tega, da je vozil neregistrirano, nezavarovano in tehnično neizpravno motorno kolo, tudi nima vozniškega dovoljenja, med vožnjo ni uporabljal predpisane zaščitne čelade, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,94 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu sodišču zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, za naštete prekrške pa mu bodo izdali plačilni nalog. Plačilni nalog bodo izdali tudi sopotnici, saj tudi ona ni uporabljala predpisane zaščitne čelade.

Ostal brez vozila

Policisti so danes, nekaj po 1. uri, na Ptuju ustavili voznika osebnega avtomobila, za   katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli. 

Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,69 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Prijeli dva državljana Afganistana

Policisti so včeraj popoldan na območju Policijske postaje Podlehnik prijeli dva državljana Afganistana, ki sta pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopila iz Hrvaške v Slovenijo. 

Postopek s tujcema še poteka.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
time456738 (nepreverjen)

Ne pise ce je bila njegova zena, kolegica, prostitutka ali sta le seksala na crno.

Starejše novice