Slika je simbolična.
Motorist pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro vozil 92 kilometrov na uro in pod vplivom alkohola.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v soboto, nekaj pred 21. uro, pri izvajanju meritev hitrosti izven naselja Spodnje Stranice, kjer je bila hitrost vožnje s postavljenim prometnim znakom omejena na 50 kilometrov na uro, izmerili hitrost vozniku motornega kolesa, in sicer kar 92 kilometrov na uro

Zaradi opisanega ga je policist s predpisanimi znaki pričel ustavljati, vendar 34-letni motorist teh znakov ni upošteval in ni ustavil vozila, ampak je z vožnjo nadaljeval v smeri Frankolovega. 

Policista sta zapeljala za njim in ga s službenim vozilom ustavila. Ob tem sta ugotovila, da je vozil močno pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,93 miligrama alkohola na liter izdihega zraka.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov mu je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, predlagan pa bo v postopek na Okrajno sodišče v Celju, oddelek za prekrške. 

Za storjene prekrške je predpisana globa v skupni višini 1900 evrov in 26 kazenskih točk. Slednje pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mbb (nepreverjen)

V Mariboru pa imamo samo ležeče policaje ...

Surfeiter (nepreverjen)

"Kar 92 km/h? U jebote, to pa je podatek za punčaro, ki o tem piše ... mar punčara veš, da pravi motor v drugi prestavi potegene 200 km/h? In kje so še ostale 4 prestave?

Starejše novice