Pijan sopotnik žalil in grozil policistom ...

Policisti Policijske postaje Ljutomer so danes, malo po 1. uri, med kontrolo cestnega prometa v Stročji vasi ustavili voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,97 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog. V času postopka z voznikom pa se je v postopek vmešal tudi sopotnik v vozilu, ki je verbalno žalil policiste, za kar bo obravnavan v prekrškovnem postopku.

»Ob 2.30 se je sopotnik iz vozila, ki je bil pod močnim vplivom alkohola, nahajal pred stavbo Policijske postaje Ljutomer, kjer je zvonil in trkal po vhodnih vratih. V času od polnoči do 5. ure na Policijski postaji Ljutomer ni zagotovljene dežurne službe, zato so bili prostori Policijske postaje Ljutomer tudi prazni, kar mu je bilo pojasnjeno. S strani policistov mu je bila nudena pomoč glede klica domov ali taksi službe, kar je odklonil. Moški se je do policistov začel grdo obnašati in resno groziti, da bosta ostala brez službe, da bo postrelil njiju in njune družinske člane. S strani policistov je bil pomirjen, nato se je vsedel pred vhod policijske postaje in tam nakaj minut počakal, nakar se je odpravil neznano kam,« so zapisali v soboški policijski upravi.  

Kot dodajajo, bo zoper moškega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje, prav tako pa bo preverjana njegova zanesljivost glede nošenja in uporabe lovskega orožja, ki ga poseduje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Pravega policaja nihče ne upa žaliti ? Avtoriteta je pomembna .

Starejše novice