Policisti so obravnavali kaznivo dejanje napada na uradno osebo med opravljanjem naloge varnosti.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, so včeraj, malo pred 20. uro prejeli prijavo manjše prometne nesreče na parkirišču v Radencih. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v parkiran osebni avtomobil.

»Med samim postopkom obravnave prometne nesreče se je povzročitelj ves čas nedostojno vedel do policistke in v postopku ni hotel sodelovati. Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l, je bi zoper povzročitelja odrejen strokovni pregled, saj je v razgovoru povedal, da je užival alkoholne pijače, po prometni nesreči,« so zapisali v PUMS. 

Vinjenega kršitelja primorani vkleniti

Kršitelju, ki je policistko ves čas postopka žalil in ji grozil, so zaradi varne izvedbe postopka ter pasivnega upiranja s strani policistov bila nadeta sredstva za vezanje in vklepanje.

Po znanih rezultatih analize odvete krvi in urina, bo zoper povzročitelja prometne nesreče uveden ustrezen postopek na sodišču ali pri prekrškovnem organu policije. Po vseh zbranih obvestilih pa bo zoper kršitelja prav tako podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, še dodajajo na soboški policijski upravi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
birokrat (nepreverjen)

Ja samo da bo še več birokracije,počasi bo vsaka vas imela svojo občino-ne rabimo pokrajin gospodje ki bi se radi preživljali na račun navadnih ljudi!

Starejše novice