Minulo soboto sta policista Policijske postaje Gornji Petrovci obravnavala neodgovornega voznika, ki jima je po uporabi prisilnih sredstev grozil s smrtjo.

Iz soboške policijske uprave so sporočili, da sta minulo soboto, malo po 20. uri, policista Policijske postaje Gornji Petrovci med kontrolo cestnega prometa v naselju Kuzma imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je na sovoznikovem sedežu vozil triletnega otroka in je pred policijskim postopkom na naslovu bivanja kršil javni red in mir.

Osumljeni na kraju ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Po uporabi prisilnih sredstev je osumljeni policistoma začel resno groziti, da ju bo pretepel in ubil. Zoper osumljenega je bilo nato odrejeno pridržanje, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,96 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

»Voznike ponovno pozivamo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Dosledno naj upoštevajo cestno prometne predpise, prilagodijo hitrost svoje vožnje, upoštevajo varnostno razdaljo in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu. Za varno udeležbo v cestnem prometu sta nujna previdnost in strpnost vseh udeležencev,« opozarjajo v Policijski upravi Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čuj,čuj (nepreverjen)

Kaj mislite kdo je bil tako hraber ? Morali bi ga poimenovati naj se vidi !

Default (nepreverjen)

Ic na delu policisti so se pa ob groznji usrali od strahu tako kot vedno prpe

Starejše novice