Slika je simbolična.
Na Štajerskem je voznik šolskega avtobusa že zjutraj vozil pijan, trčil v nadstrešek in nadaljeval z vožnjo. Šele kasneje je o dogodku obvestil svoje nadrejene.

Včeraj, okoli 7.05, je voznik šolskega avtobusa med manevriranjem trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. 

V trčenju se je poškodovalo steklo na avtobusu, razbilo pa se je tudi več stekel avtobusnega postajališča. V nesreči nihče od otrok ali drugih oseb ni bil poškodovan.

Voznik avtobusa, na katerem je bilo takrat med deset in 15 otrok, je po trčenju nadaljeval z vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok.

Šele kasneje je o poškodbi vozila obvestil svoje nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti še policijo.

Napihal več kot dve uri po nesreči

Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel, še več kot dve uri po nesreči, v organizmu 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, čeprav bi moral biti popolnoma trezen. 

Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

O vseh ugotovitvah so policisti seznanili dežurno državno tožilko pristojnega tožilstva, saj so obstajali razlogi za sum, da je voznik šolskega avtobusa storil kaznivo dejanje. 

Po proučitvi je pristojna tožilka podala usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Zaradi tega so mu policisti vročili plačilni nalog.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice