Za prekršek je predpisana globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je 38-letni državljan Poljske vozil tovorno vozilo s priklopnikom poljskih registrskih oznak po avtocesti A1 iz smeri razcepa Dragučova proti Mariboru. Ker je med vožnjo prehiteval drugo tovorno vozilo v nasprotju s postavljeno prometno signalizacijo, sta ga na izvozu iz avtoceste na Ptujsko cesto v Mariboru ustavila policista Postaje prometne policije Maribor.

Med izdajo plačilnega naloga pa sta policista pri vozniku zaznala zadah po alkoholu. Zato sta mu odredila preizkus z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku, ki je po pravilni uporabi pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, čeprav bi voznik moral biti popolnoma trezen.

Policista sta mu začasno odvzela vozniško dovoljenje in ga privedla v takojšnji postopek Okrajnemu sodišču v Mariboru na oddelek za prekrške. Za prekršek je predpisana globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Ker gre za tujca so policisti predlagali, da mu sodišče izreče ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije, saj je za kršitev predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice