Policisti so imeli opravka z vinjenim in žaljivim voznikom, ki se je skušal postopku izogniti tudi s silo.

Patrulja PP Murska Sobota je med kontrolo cestnega prometa včeraj okrog 21.30 ure izven naselja Beltinci v smeri Murske Sobote z rdečo lučjo zaustavljala voznika osebnega avtomobila. 

Vendar pa se je ta skušal izogniti policijskemu postopku. Kot so zapisali v Policijski upravi Murska Sobota, zakonite odredbe policistov ni upošteval in z vožnjo nadaljeval iz Beltincev proti naselju Bratonci.

Primorani v uporabo prisilnih sredstev

Policista sta ga z vozilom dohitela pred križiščem regionalne ceste z lokalno cesto, ki vodi v naselje Bratonci, nakar sta ga znova začela zaustavljati s svetlobnimi in zvočnimi signali. Voznik je vozilo naposled zaustavil na lokalni cesti v Bratoncih. 

Ker je kazal očitne znake vinjenosti, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,20 mg/l alkohola v izdihanem zraku oziroma kar 2,4 promila.

Ves čas postopka se je voznik poskušal verbalno, nato pa še z fizično silo izogniti policijskemu postopku, ob tem je policista tudi žalil. Zoper osumljenega sta policista uporabila prisilna sredstva (telesno silo in sredstva za vezanje in vklepanje), ter tako zagotovila izvršitev uradnega dejanja.

Kot pojasnjujejo na policiji je zoper voznika bilo odrejeno pridržanje po ZPrCP. Poleg storitve več prekrškov pa je voznik utemeljeno osumljen poskusa storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice