Slika je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

32-letni voznik je včeraj, nekaj po 11. uri, zaradi neprilagojene hitrosti v Pivoli v občini Hoče - Slivnica zapeljal z vozišča in trčil v drevo. V prometni nesreči je zadobil nekaj prask, vendar je zdravniško pomoč odklonil.

Elektronski indikator je vozniku pokazal 1,10 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Ker se je voznik v postopku nedostojno vedel do policistov in ker ni upošteval njihovih zakonitih ukazov, so morali policisti zoper njega za čas opravljanja ogleda kraja prometne nesreče uporabiti prisilna sredstva - fizično silo ter sredstva za vezanje in vklepanje.

Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, skupaj z obdolžilnim predlogom ga bodo poslali pristojnemu sodišču. Za opisane kršitve so vozniku izdali tudi plačilni nalog. Pridržali ga niso, ker si je zagotovoil prevoz domov, pa tudi sicer je bilo njegovo vozilo nevozno.

Na Ormoškem nedovoljen prehod državne meje

Danes ponoči, ob 0.10, so policisti v Središču ob Dravi prijeli pet državljanov Afganistana. Tujco so na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Po končanem postopku bodo policisti tujce vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Zgodilo se je 13 prometnih nesreč

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 227 telefonskih klicev. Od tega je bilo 70 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali 17 kaznivih dejanj, devet prometnih nesreč I. kategorije, štiri prometne nesreče II. kategorije, en zaseg vozila, tri povoženja divjadi, šest prijav kršitev javnega reda in miru, en požar in en nedovoljen prehod državne meje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice