Ponoči so mariborski policisti prejeli več obvestil o nevarni vožnji voznika Land Roverja.

Danes, ob 1.05, so mariborski policisti bili obveščeni, da je voznik terenskega vozila znamke Land Rover na Tržaški cesti v Mariboru, pri Carinarnici, zapeljal v križišče, ko je na semaforju gorela rdeča luč. Kasneje je proti Slivnici pri Mariboru vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. O njegovi nevarni vožnji so policisti prejeli še več obvestil.

Policisti so se takoj odzvali in vozilo izsledili na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice, kjer je voznik vozilo zelo počasi, približno 20 do 30 kilometrov na uro. Takoj so ga pričeli ustavljati z modrimi utripajočimi lučmi, patrulje v ozadju pa so na nevarnost opozarjale ostale voznike, ki so takrat vozili po avtocesti v smeri Slovenske Bistrice. 

Vozilo so nekaj trenutkov za tem ustavili in umaknili na odstavni pas avtoceste. Med postopkom so ugotovili, da ga je vozila 45-letna voznica iz okolice Maribora, ki za vožnjo ne poseduje vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela v organizmu kar 1,53 mg/l alkohola.

Policisti so voznici vozilo zasegli in ga odstranili iz avtoceste. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola in storitve več cestnoprometnih prekrškov bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.  

Vsem voznikom, ki so obveščali in tako pomagali preprečiti morebitno tragedijo, pa se policisti lepo zahvaljujejo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neoliberalizem (nepreverjen)

Gospa je žrtev zarote ,saj ni vedela koliko je 1.53mg/l alkohola v krvi . Oproščena ! Amen.

Starejše novice