Mariborski policisti so v petek med 12. in 18. uro izvedli poostren nadzor v območju za pešce oziroma peš coni v Mariboru, s poudarkom na mopedistih in voznikih lahkih motornih vozil oziroma vozniki e-skirojev. To so ugotovili.

Poostren nadzor so izvedli v sodelovanju z medobčinskim redarstvom. V nadzoru so sodelovali tako policisti kolesarji, kot policista motorista.

V času nadzora so policisti ugotovili deset nedovoljenih voženj v območju za pešce, od tega devet kršitev mopedistov in eno kršitev voznika e-skiroja. Slednji je vozil po peš coni z bistveno višjo hitrostjo, kot je hitrost gibanja pešcev.

Za ugotovljene prekrške so policisti pristojnemu sodišču podali en obdolžilni predlog, izdali pet plačilnih nalogov, štiri voznike pa so opozorili.

Zraven tega so zaradi ugotovljenih prekrškov opozorili še:

  • štiri voznike, ki niso uporabljali zaščitnih čelad,
  • dva voznika, ki sta uporabljala naprave, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje, med drugim mobitel,
  • enega kolesarja, ki je za vožnjo uporabljal nepravilno stran vozišča.

Skupaj so v območju za pešce ugotovili 17 kršitev, za katere so podali obdolžilni predlog za mladoletnega voznika mopeda, izdali pet plačilnih nalogov, 11 voznikov pa opozorili.

Mladoletni mopedist brez vozniške in neveljavnimi tablicami

Policisti so v območju za pešce aktivni tudi sicer. Prejšnji torek sta policistki ob 13.50 ustavili mladoletnega voznika mopeda, ki je v območju za pešce vozil neregistriran in nezavarovan moped brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na mopedu pa je imel nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu mopedu.

Policisti so mu moped zasegli in zoper mladoletnika pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog.

Spomnimo

Mariborski župan Saša Arsenovič naj bi v začetku septembra v središču Maribora skuterista, ki se je vozil na območju za pešče, kjer je vožnja skuterjem prepovedana, ustavil in opozoril, ga prijel za roko in mu vzel ključe.

»Vse kršitve prometnih predpisov obsojam, še posebej kršitve v območju za pešce, saj so pešci najbolj ranljivi udeleženci v prometu. Tudi zato mesto ureja območja za pešce, saj želim, da se pešci v teh območjih počutijo varno. Nisem postal župan, da bi pogledal vstran. Moja odgovornost in dolžnost je skrb za občane,« je župan dogodek komentiral za Mariborinfo

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mismas (nepreverjen)

Pravilno, preveč se je razpasla vožnja skuteristov po centru mesta.

ašatan (nepreverjen)

Pa kdo misli da je ta Arsi. Naj gre raje med policiste, kar mu je pisano na kožo. Za župana ga meščani Maribora tako ali tako n očemo. Psihič ostane psihič.

Starejše novice