Mirno novembrsko popoldne v stanovanjskem bloku na Pobrežju z okoli 50 stanovalci je prekinila močna eksplozija v stanovanju 52-letnega moškega. Ta naj bi skušal storiti samomor, pri tem pa povzročil veliko razdejanje.

Policisti in druge pristojne službe so dolgo v noč odstranjevalu posledice močne eksplozije, policisti pa še vedno niso zaključili ogleda prizorišča. Po naših informacijah s terena bodo policisti z delom nadaljevali ob 8. uri zjutraj.

52-letnik se je pri eksploziji huje telesno poškodoval, po pričevanju očividcev so ga reševalci celo oživljali.

Po neuradnih informacijah je moški skušal storiti samomor, ob eksploziji pa so lažje poškodbe utrpele še tri osebe, je potrdil Bojan Kitel iz Policijske uprave Maribor.

Stanovalci v šoku

Dan po eksploziji je še vedno moč opaziti posledice silovite eksplozije. Šest stanovanj naj bi bilo popolnoma uničenih, rolete je pometalo tudi 30 metrov stran. Na močno in glasno eksplozijo mimoidoče še vedno spominjajo uničene ograje na balkonih.

Čeprav vsa stanovanja niso poškodovana in je policija že sinoči nekaterim dovolila vrnitev v svoje domove, se številni zaradi šoka niso vrnili. Prenočili so pri sorodnikih, pristojne službe pa so vsem, ki se niso mogli vrniti v svoja stanovanja ali prenočiti pri sorodnikih, poiskala ustrezne nastanitve.

Ogled, zbiranje informacij in preiskava primera še vedno poteka. Tako policija še vedno ne more potrditi vzroka nastanka eksplozije in višine škode.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice