Možje v modrem so minuli petek obravnavali dva voznika, ki sta omejitev hitrosti prekoračila za več kot 80 kilometrov na uro.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so minuli petek na avtocestnem križu na območju Policijske uprave Maribor opravljali nadzor cestnega prometa s civilnim vozilom policije, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem Provida 2000.

Na avtocesti A4 med Slivnico in Gruškovjem so izven naselja Slivnica, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, okoli 8.40, ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz, na razdalji 1515 metrov vozil s povprečno hitrostjo 210 kilometrov na uro.

To je kar 80 kilometrov na uro več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti.

Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1200 evrov in devet kazenskih točk. Voznik, slovenski državljan s prebivališčem v Avstriji, je polovični znesek izrečene globe plačal takoj na kraju prekrška.

Vir: Postaja prometne policije Maribor

Divjak tudi na pomurski avtocesti

Istega dne, okoli 13.30, pa so na avtocesti A5 med Pernico in Cerkvenjakom, izven naselja Cerkvenjak, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro, ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila znamke Audi, doma iz okolice Murske Sobote, na razdalji 1013 metrov vozil s povprečno hitrostjo 197 kilometrov na uro.

Tako je največjo dovoljeno hitrost na tem delu pomurske avtoceste prekoračil za 87 kilometrov na uro.

Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1200 evrov in devet kazenskih točk. Vozniku so policisti na kraju zaustavitve izdali plačilni nalog.

Vir: Postaja prometne policije Maribor

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec (nepreverjen)

A jim je atek dal svoj avto, da se izživljajo na avtocesti, ali neki lažni podjetnik...noro....kazen in avto odvzet...

Zikollino (nepreverjen)

Pa kaj si nooor? 197? 210? Z avtomobili, ki so skonnstruirani in izdelani za 80 km/h ... malce bebavo, al ne?

Starejše novice