V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v 12 prometnih nesrečah umrlo 14 ljudi.

41-letni moški je včeraj okoli 15.40 kolesaril po lokalni cesti iz smeri Kamnice proti Kungoti. Po besedah mariborskih policistov je v Rošpohu, kjer vozišče poteka v strmem klancu navzdol, s kolesom v levem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom kolesa čelno trčil v prednji del osebnega avtomobila, ki ga je nasproti pravilno, po desnem prometnem pasu, v smeri Kamnice, pripeljala 34-letna voznica.

Po trčenju je kolesarja vrglo preko osebnega avtomobila, kjer je ob desnem robu vozišča, gledano v smeri njegove vožnje, obležal hudo poškodovan, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je kljub nudenju zdravniške pomoči, na kraju prometne nesreče nekoliko kasneje umrl.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo. V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v 12 prometnih nesrečah umrlo 14 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč 13, umrlo pa je enako število ljudi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice