Fotografija je simbolična.
V noči s torka na sredo sta 39-letni državljan Srbije in 47-letni državljan Bosne in Hercegovine vlomila v eno izmed mariborskih optik. Po zaslugi soseda so ju policisti ujeli na kraju dogodka.

Moška sta v sredo, malo po polnoči, s posebej prirejenim profesionalnim vlomilskim orodjem zlomila cilindrični vložek ključavnice ene od optik v Mariboru in tako vlomila vanjo. Njuno početje je opazil en od bližnjih sosedov in o tem takoj obvestil policijo.

Policisti so na podlagi informacije soseda oba osumljenca prijeli še na kraju dejanja, tako da jima tatvine ni uspelo dokončati, sporočajo s Policijske uprave Maribor. Oba osumljenca so pridržali.

Načrtovala še več vlomnih tatvin, končala v priporu

V času pridržanja so kriminalisti opravili hišne preiskave v objektih, ki sta jih med bivanjem v Mariboru najela oba osumljenca, in preiskavo osebnega avtomobila, ki sta ga uporabljala. Ob tem so zasegli dokaze za kazenski postopek in več kosov profesionalnega vlomilskega orodja.

Možje v modrem so ugotovili, da sta osumljenca načrtovala še več tovrstnih vlomnih tatvin v prodajalne oziroma optike na območju celotne države.

Včeraj popoldne so oba s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru. Po zaslišanju je preiskovalna sodnica zoper oba odredila pripor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice