Slika je simbolična.
Mariborčan naj bi pobral naročila za okna in vrata, nato pa izginil, poročajo Slovenske novice.

Avstrijska policija je te dni z javnostjo delila informacijo, da so na Hrvaškem prijeli 45-letnega Slovenca, ki je utemeljeno osumljen poslovne goljufije oziroma prevare.

»Osumljen je, da je od sredine januarja do konca aprila 2022 prevaral stranke, škode je za več 100.000 evrov,« se je po poročanju Slovenskih novic glasilo prvotno policijsko sporočilo o kaznivih dejanjih, storjenih v kraju Gralla pri Lipnici, le lučaj čez mejo.

Kot so razkrile Slovenske novice, je v Gralli sedež podjetja Fenster Welt Sabeder, katerega poslovodja in lastnik je Mariborčan F. S. Podjetje pod tem imenom deluje šele od 11. marca letos, pred tem je delovalo tudi pod imenom AJM Fenster und Türen.

Kaj na zaplet pravijo v AJM?

Na štajersko podjetje AJM so Slovenske novice v luči tega primera naslovile vprašanja, direktor Trivo Krempl pa je pojasnil, da je bilo podjetje Fenster Welt Sabeder iz Avstrije v preteklosti kupec njihovih oken in vrat, nato pa so jih v svojem imenu in na svoj račun tržili na avstrijskem trgu. 

Zatrdil je še, da omenjeno avstrijsko podjetje s štajerskim AJM ni povezano niti lastniško niti kako drugače.

Mariborčan pobegnil pred roko pravice

Avstrijski policisti so Slovenskim novicam pojasnili še, da je oškodovanih 36 oseb. Mariborčan je pred avstrijsko roko pravice po poročanju Slovenskih novic pobegnil, a je graško tožilstvo razpisalo mednarodni priporni nalog, ki pa se je uresničil nedaleč od slovenskega mejnega prehoda Gruškovje. 

Po navedbah avstrijskih policistov so njihovi hrvaški kolegi na mejnem prehodu Macelj 4. maja preverili identiteto potnika in ugotovili, da gre za človeka, ki ga iščejo Avstrijci. 

Slovenske novice še navajajo, da je pobegli Mariborčan v roke slednjih prišel 25. maja, krivde za očitana dejanja pa ni priznal. Grozi mu do pet let zaporne kazni.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Asus (nepreverjen)

Trenutno je na dopustu na Mauritiusu.

Surfeiter (nepreverjen)

Bravo majstore ... tako se to dela ... kaj pa so te pustili čakat ob vstopu v Avstrijo ... bbrraavvoo ...

Starejše novice