Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 214 klicev, od tega 62 interventnega oziroma takšnega, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali tudi:

  • pet kaznivih dejanj,
  • pet prometnih nesreč prve kategorije,
  • pet povoženj živali,
  • trem kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, ki so jih
  • vozili,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega pet na javnih krajih in šest v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • eno kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

Sinoči je 57-letni moški vozil osebni avtomobil po Samovi ulici v Rogozi, iz smeri Miklavža na Dravskem polju proti Rogoški cesti v Rogozi.

Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil, vendar na kraju nesreče ni ustavil in je odpeljal naprej.

Očividci so ga uspeli ustaviti in so poklicali policiste. Ti si ugotovili, da je imel voznik v organizmu 0,96 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj, nekaj po 16. uri, so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Bosne in Hercegovine, ki je z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili, ker pa je prihajal iz Bosne in Hercegovine, ki je na rdečem seznamu držav, so mu izdali tudi karantensko odločbo.

Policisti so sinoči na območju Policijske postaje Podlehnik prijeli državljana Alžirije, ki je pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v Slovenijo. Danes so ga že predali hrvaškim varnostnim organom.

Poskus vloma v hišo

Neznani storilec je v soboto, med 14. in 21. uro, skozi terasna vrata skušal vlomiti v stanovanjsko hišo v Spodnji Koreni, vendar mu to ni uspelo.

S tem je povzročil za okoli 3000 evrov materialne škode, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice