FOTO: Mediaspeed
Sebastien Abramov, njegovo dekle Julija Adlešić, Tinka Huskić Colarič in Gorazd Colarič so obtoženi poskusov zavarovalniške goljufije.

Okrajni državni tožilec Sedin Kičin je na kazenskem oddelku okrožnega sodišča v Ljubljani vložil obtožni akt proti prvoobtoženi 21-letni Juliji Adlešič, 30-letnemu Sebastienu Abramovu in njegovim staršem, poroča Delo.

Četverico bremeni nadaljevanega kaznivega dejanja poskusa zavarovalniške goljufije v sostorilstvu. V kolikor bi jim goljufija uspela, bi od zavarovalnic dobili več kot 1,2 milijona evrov.

Podrobnosti razkrila zgodovina spletnega iskalnika

Preiskovalci so po poročanju Dela ugotovili, da sta Abramov in Adlešičeva, ki sta oba v osebnem stečaju in imata veliko dolgov, skovala načrt, kako priti do denarja. Načrt je bil, da si Julija s krožno žago odreže roko. Načrte sta celo razkrila Sebastienovemu očetu in njegovi partnerki, ki sta bila nad tem šokirana.

Kakšni naj bi bili načrti, je razkril prenosni računalnik, ki so ga kriminalisti zasegli 30-letniku, ki ga preiskujejo tudi zaradi suma umora njegovega prejšnjega dekleta Sare Veber. Na spletnem iskalniku Google je namreč po pisanju Dela iskal podatke o zaustavitvi krvavitve, kompresijski obvezi in odškodninskem odvetniku, pa tudi o ceni bionične roke oziroma proteze.

Odrezano roko pustili doma

21-letnica si je na domu 63-letnega očeta Abramova namerno odrezala levo roko nad zapestjem, pri čemer je uporabila čelilno in zajeralno žago. Potem ko so ji nudili prvo pomoč, se je najstarejši udeleženec s hudo poškodovano mladenko odpravil proti ljubljanskemu Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC). Na poti so jo prevzeli zdravstveni delavci reševalne postaje Ljubljana, ki so jo odpeljali v klinični center. 

Odrezani del roke je medtem ostal na kraju dogodka, v UKC so ga pripeljali šele policisti PU Ljubljana, ko so bili obveščeni o dogajanju. Z operacijo so zdravniki roko uspešno prišili.

Le nekaj dni po poškodbi 21-letnice so vsem petim zavarovalnicam podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine. V primeru izplačila, bi poškodovana bila prejela 383.400 evrov zavarovalnine ter 3.050 evrov mesečne rente v obdobju od desetih let do smrti.

V primeru stoodstotne invalidnosti pa bi zavarovalnina lahko bila še precej višja, odškodnina bi lahko znašala več kot 1,2 milijona evrov, z mesečno rento v višini 100.000 evrov. Prav zato naj bi osumljena odrezani del roke tudi pustila na kraju dogodka.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zvodnik milan (nepreverjen)

moji dve odsluženi prostitutki
bi bili ubogi
če ne bi imeli rok

Starejše novice