Napad na Dunaju je terjal štiri smrtne žrtve med civilisti. Ubit je bil tudi napadalec, ki je bil simpatizer skrajne skupine Islamska države, je na novinarski konferenci povedal avstrijski notranji minister Karl Nehammer.

Napad je po besedah Nehammerja izvedel najmanj en napadalec, ki je bil oborožen z avtomatsko puško. Nosil je tudi imitacijo eksplozivnega pasu, kar naj bi kazalo na to, da je želel ustvariti paniko. Policija je že ponoči vdrla v njegovo stanovanje in ga preiskala.

Kot poroča STA in kot je pojasnil minister, gre za »islamističnega terorista«, ki je simpatiziral z Islamsko državo. Tudi ameriško podjetje SITE, ki sledi objavam na islamističnih spletnih straneh, je objavilo navedbe domnevnega džihadista glede napada na Dunaju. Zapisal naj bi, da je bil napad povračilo za avstrijsko sodelovanje v koaliciji držav pod vodstvom ZDA, ki deluje proti Islamski državi.

Oblasti sicer še vedno ne morejo izključiti možnosti, da je v napadu, ki je terjal življenja ene ženske in dveh moških, sodelovalo več napadalcev in vztrajajo pri pozivu ljudem, naj ostajajo doma in se izogibajo zlasti središču mesta. V celotnem Dunaju je danes v okviru posredovanja po napadu mobiliziranih okoli tisoč policistov, še poroča STA.

V napadu so bili ubiti trije ljudje, še petnajst naj bi jih bilo poškodovanih, od tega nekateri tudi huje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dragan krstic (nepreverjen)

A je fajonka v imenu SD ze poslala protestno pismo avstrijski vladi ker so na nehuman način umorili tovarisa terorista?

dragan krstic (nepreverjen)

Ker je napadalec albanskega porekla je tovarisica Fafon albanskemu veleposlanistvu v Ljubljani poslala sozalno pismo z zeljo da se taksen zlocin nad muslimani ne zgodi vec.

Starejše novice