Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Policijska uprava Maribor je razkrila podrobnosti včerajšnjega incidenta na Lentu, v katerem sta bila med opravljanjem nalog lažje poškodovana dva mestna redarja.

Na Policijski upravi Maribor pojasnjujejo, da sta včeraj popoldan dva mestna redarja iz mariborskega Medobčinskega redarstva izvajala svoje naloge v bližini Sodnega stolpa na Lentu v Mariboru.

Na vozila, nepravilno parkirana na pločniku, sta imela namen namestiti obvestila o storjenem prekršku.

»Ko sta na prvo od parkiranih vozil namestila prvo obvestilo, je do njiju pristopilo več moških, ki so jima pričeli groziti, en od njih pa je enega od mestnih redarjev odrinil,« pojasnjujejo okoliščine incidenta na Policijski upravi Maribor.

Redarjema grozili s smrtjo

Ko je še drugi moški istega redarja brcnil v nogo, sta redarja, ki sta se počutila ogroženo, odstopila od izvajanja nadaljnjih nalog in se umaknila v službeno vozilo.

Skupina moških jima je sledila do vozila, kjer je en od njih istega redarja, sedečega v službenem vozilu, brcnil še v predel reber.

Prav tako je skupina moških redarjema grozila s smrtjo in od njiju zahtevala, da na omenjenem predelu ne izvajata več svojih nalog.

Takoj po prejetem obvestilu o tem dogodku so policisti nujno intervenirali in vzpostavili  javni red in mir.

Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Ker predkazenski postopek še ni zaključen, več podrobnosti policija ne more posredovati.

Mariborski policisti ob opisanem primeru poudarjajo ničelno toleranco do kaznivih dejanj z elementi nasilja ali groženj, tudi v bodoče pa se bodo odločno odzvali na vsako grožnjo, poskus napada ali napad na predstavnike države ali lokalne skupnosti, ko ti izvajajo zakonite naloge, so še zapisali.

Spomnimo. Incident je na današnji novinarski konferenci Mestne občine Maribor razkril župan Saša Arsenovič, ki je med drugim še dejal, da je skupina petnajstih napadalcev napadla dva redarja pri opravljanju svojega dela na Lentu in ju tudi lažje poškodovala.

»Sta v dobrem stanju, sicer na bolniški,« je dejal župan in pojasnil, da je do napada najverjetneje prišlo zaradi treh napačno parkiranih vozil, ki sta jih opazila redarja. Zadevo so predali organom pregona.

»Oba sem poklical danes in preveril, ali sta v redu. Oba sta v redu. Žalosten dogodek, nezaslišano,« je še pripomnil župan in dodal, da zdaj šele vidimo, kako pomembno in izpostavljeno je delo redarjev: »Redarjem izrekam podporo in upam, da bo delo naprej potekalo nemoteno.«

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janes Skladovnik (nepreverjen)

bili so naši bratje
sa juga
da vam povem
ni tako slabo v većnih loviščih
me vsaj redarji ne jebejo

Nime doma (nepreverjen)

Pa kako ste lahko tako naivni!!!!!arsenovicevi hlapci dobili po goflji-me zanima ce se je za vsak pretep tako zavzemala policija in mediji!!!????ne niso se ker ni bil oskodovan srbski zupan ali peder-lgbt gnus....poglejte kam smo prisli v mariboru-zahtevamo odstop sarsenovica iz delovnega mesta za zupana!!!!!podkupil si je policijo in redarje!!!!!

In reply to by Janes Skladovnik (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Na lenti bi morali biti oboroženi s avtomatskimi puškami
prav tako tudi policaji

Karl Marx (nepreverjen)

sem mislil
redari bi morali biti oboroženi s avtomatskimi puškami

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

PuklastiVanč (nepreverjen)

Nič nisi mislil ... kakor običajno ...

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

imaš prav
res nisem nič mislil
ko sem tvojo mamo našponal od pozadi
v javnem WC

In reply to by PuklastiVanč (nepreverjen)

Stara pravda s… (nepreverjen)

Mescani v marburgu se bomo ocitno morali upreti jugoviskemu zupanu in njegovim pomagacem!!!!vam povem prava golazen se skriva v nepremicnini na kredit!!!!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Stara pravda s… (nepreverjen)

Zahtevamo odstop srbskega zupana iz delovnega mesta za zupana maribora!!!!!zahteva je nepreklicna!!!pisi naprej,obcescaj,deli,posiljaj!!!!Vsi za odstop arsenovica!!!!!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

PuklastiVanč (nepreverjen)

Krivi ste vsi, ki nesposobnežem oblečenim v papagaje dodeljujete razna pooblastila, da se le ti kurčijo ... Vsak dan več pooblastil za obupane ljudi, ki drugje ne dobijo službe ... in rezultat je na dlani ... veste kdaj bo mene legitimiral občinski redar? Malo morgen ...

Za pravici (nepreverjen)

Arsenovicevi hlapci skupili...😄😄kdaj je jugovic na vrsti, se sprasujemo...

In reply to by PuklastiVanč (nepreverjen)

Stara pravda s… (nepreverjen)

Bravo puklasti vanc-na desettisoce nas je v marburgu,ki se strinjamo z vami in vas podpiramo!!!!

In reply to by PuklastiVanč (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Nimam nič proti, glede na ti, da so važni ot eni pa I bi jih morali še bolj D. obit

Marburg ad drau (nepreverjen)

Morali bi jih se bolj dobiti...pa njihov kolovodja tudi!!!!

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Marjanca36 (nepreverjen)

Navadna laz. Redarja sta kaznovala vsak en avto, nato sta se zagrebla za tretjega in tu je prislo do spora med redaroma. Priblizno tri minute sta se pretepala in brcala, nakar je k njima pristopila skupina mlajsih moskih, da bi jih zavarovala in preprecila nadaljni pretep. V uradnem zaznamku, pa sta redarja po predhodnem dogovoru, za vse poskodbe optozila skupino mlajsih moskih in na ta nacin ohranila sluzbo.

Stajerka (nepreverjen)

Pravilno-jugovic jih je angaziral-redarje je arsenovic vabil v gostilno koper(gostilna koper je pod hipoteko banke-kredit) na zabave-to so njegovi placanci!!!!tudi mariborski policiji se lize v rit-vsi vemo zakaj!!!!!

In reply to by Marjanca36 (nepreverjen)

božidar (nepreverjen)

SPREJEM PRI PAHORJU I SEVEDA JABOLKO NAVDI

markowson (nepreverjen)

Bom jaz napačno parkiran avto porinil v Dravo pa tam parkiral svojega, ker je to moj plac. Ko jebe pravila. Pravila so za debile.

prekmurec75 (nepreverjen)

redarjem pobarvajte ponoci hiso z vijolcasto barvo

janko špehsvinjski (nepreverjen)

Spoštujem samo predstavnike države
Predstavnike lokalne skupnosti se pa ja menda ne bo spoštovalo
pedrov se pa ja ne spoštuje

zvodnik milan (nepreverjen)

a pedri so
to mora pa biti res grozno

In reply to by janko špehsvinjski (nepreverjen)

Stajerska sova (nepreverjen)

Pod zupanovanjem jugosrbskega zupana se maribor spreminja v mesto gnusnih pedrov in lgbt!!!!kako dolgo se stajerci, vas vprasam!!!???

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

Marburg ad drau (nepreverjen)

Sarsenovic, pedri ,redarji-njihovi pomagaci-vse to je invazivna golazen ki se je zaredila v mariboru -ne cudite se da bo prislo do upora!!!!4 vstaja maribora je ze na vidiku!!!!😃

In reply to by janko špehsvinjski (nepreverjen)

Stajerka (nepreverjen)

ARSENOVICA TAKOJ ODSTAVITI IZ DELOVNEGA MESTA ZA ZUPANA-PREDEN NAREDI SE VEC SKODE-Takoj!!!!!

JJ (nepreverjen)

Arsenovič naj redarje socializira in nadzira potem bo manj batin ! Redarjem smo kupili kolesa enako kot policajem ,sedaj se pa fijakajo po MB od lokala do lokala . Kje je Arsenovič naštel 15 napadalcev ? Kaj je bil zraven ?

Hipi (nepreverjen)

Arsenovic naj lepo odstopi-in to cimprej!!!da ne bo na koncu spet cel maribor polomljen, ko se ga bo odstavljalo od korita!!!!zdaj vidite -kar se je opozarjalo ves cas-arsenovic je unicil maribor!!!!

In reply to by JJ (nepreverjen)

pohorskisvizec

A so bili malo bolj rjavi ti pretepači? Samo vpr. Sicer pa...ne parkiraj, kjer se ne sme!

Franjo Erman (nepreverjen)

tako se dela z smradi

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice