FOTO: Gasilska brigada Maribor
V četrtek malo pred 20. uro je na Prušnikovi ulici v Mariboru zagorela Mercatorjeva trgovina. Gasilci so iz stavbe rešili eno osebo, dve sta zaradi vdihanega zraka končali v UKC Maribor.

Na kraj požara so pridrveli gasilci Gasilske brigade Maribor, PGD Radvanje, Studenci in Pekre, ki so požar pogasili, prezračili prostore objekta in iz njega rešili eno osebo, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Požar je poškodoval pisarniški prostor, prostor za informatiko in delno skladiščne prostore.

Dve osebi prepeljani v UKC Maribor, drama telovadk

Mariborski reševalci so na prizorišču požara oskrbeli pet oseb, ki so se nadihale dima in dve prepeljali v UKC Maribor. Intervencijo so gasilci končali okrog 21.30, na gasilski straži pa so skozi noč ostali gasilci PGD Radvanje.

Kot smo uspeli izvedeti, so pravo dramo doživljale telovadke, ki so imele v času požara trening v zadnjem delu stavbe. Da v stavbi gori niso opazile. Pozornost jim je vzbudila trgovka, ki jim je začela trkati po steklu, ki razdeljuje trgovino od telovadnih prostorov, in jih pozivati, naj zapustijo stavbo.

20 tisoč evrov škode

Do požara je prišlo kmalu po zaprtju, zagorelo pa je v pisarni trgovine, na napajalniku tiskalnika, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Požar je prva opazila tam zaposlena prodajalka, nato pa še dva občana, zaposlena v sosednjem ločenem centru, ki sta pritekla v prodajalno. Z gasilnimi aparati sta skušala gasiti požar vse do prihoda gasilcev, a jima to ni uspelo.

Prav njiju so reševalci zaradi vdihavanja dima prepeljali na preventivni pregled v UKC Maribor, vendar se k sreči nista poškodovala. Materialna škoda, ki je pri požaru nastala po nestrokovni oceni znaša okoli 20.000 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice