Policisti so predstavili podrobnosti ponedeljkovega streljanja v Lendavi. Razlog naj bi bil prepir.

V ponedeljek je neznani storilec sredi belega dne s strelnim orožjem poškodoval osebni avtomobil in s kraja pobegnil.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous je danes predstavil več informacij.

Po prepiru streljal v avto

V ponedeljek so bili obveščeni, da je prišlo do streljanja pred gostinskim lokalom v Lendavi. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in kriminalisti, ki so začeli z ogledom kraja.

Kot je dejal Rous, so takoj izvedli ukrepe za izsleditev storilca, medtem pa je še naprej potekal ogled kraja.

Po podatkih policije naj bi v gostinskem lokalu predhodno prišlo do prepira iz neznanega razloga, storilec je nato odšel iz lokala, trikrat ustrelil v avtomobil in pobegnil. Nekaj minut pred polnočjo so policisti storilca prijeli.

Na podlagi obvestil in po opravljenem ogledu so policisti ugotovili, da gre za predhodno znanega storilca, obtoženega nasilništva. Policisti so pri storilcu opravili tudi hišno preiskavo, kjer pa strelnega orožja niso našli.

Grozi mu do osem let zapora

V sredo so storilca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, sicer pa ga bremenijo splošne nevarnosti, nasilništva in poškodovanja tuje stvari.

Za vsa tri kazniva dejanja skupaj mu grozi do osem let zapora. Sicer pa gre za 30-letnega slovenskega državljana iz območja Maribora, ki trenutno biva na območju občine Moravske Toplice.

Rous ni potrdil govoric, da bi šlo za mafijski obračun, je pa potrdil, da je osumljeni imel dovoljenje za posest orožja - dveh pištol, eno, ki jo je že prodal, drugo pa še iščejo. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gargamel (nepreverjen)

Ja saaaaaaaj..Bajeeee je tip ki je streljal fant od ene romkinje iz Lendave ki so ze nekoc bili problematicna druzina...

Starejše novice