V ponedeljek ob 15.45 se je na lokalni cesti izven naselja Stanovsko v občini Poljčane zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. S policijske uprave Maribor pa sedaj razkrivajo nove podrobnosti.

23-letni moški je včeraj, okoli 15.45, vozil kmetijski traktor, h kateremu je imel pripet traktorski priključek oziroma balirko, po lokalni cesti iz smeri naselja Stanovsko v smeri Spodnje Brežnice.

Ko je voznik izven naselja Stanovsko pripeljal do dolgega, nepreglednega, desnega ovinka, kjer vozišče širine 2,60 metra poteka po blagem klancu navzdol, pri srečevanju z drugim vozilom, na svoji levi strani ni pustil zadostne bočne razdalje.

Takrat mu je namreč nasproti pripeljala 69-letna voznica neregistriranega mopeda. Ob srečevanju traktorist ni zmanjšal hitrosti ali se ustavil, temveč je zapeljal z desnimi kolesi v desno, čez desni rob vozišča na travnato brežino, nato pa v levo, nazaj na vozišče.

Traktorista bodo kazensko ovadili

V času srečevanja je voznica mopeda izgubila kontrolo nad mopedom in padla na vozišče, na levi bok. Tam jo je traktorist z zadnjima kolesoma traktorskega priključka prevozil. V nesreči se je mopedistka tako hudo poškodovala, da je na kraju nesreče umrla. Mopedistka ni imela vozniškega dovoljenja in ni uporabljala predpisane zaščitne čelade.

Ogled kraja prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurnega državnega tožilca opravili mariborski prometni policisti. Odrejenih je bilo nekaj nujnih preiskovalnih dejanj.

Po prejemu analiz bodo policisti traktorista kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Zaradi prometne nesreče je bila lokalna cesta zaprta med 15.45 in 20.35.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske postaje Maribor v 14 prometnih nesrečah IV. kategorije umrlo 15 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč 9, v njih pa je umrlo 9 ljudi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice