To so dodatne informacije glede tragične nesreče, do katere je prišlo v Čentibi.

Kot smo poročali, je danes v Čentibi v občini Lendava prišlo do prometne nesreče, ki se je končala tragično. Voznik je trčil v dva pešca, ki sta bila na sprehodu, peška pa je pri tem izgubila življenje.

Zdaj je komandir Postaje prometne policije Bojan Sabotin medijem razkril prve ugotovitve po tragični prometni nesreči. Kot je dejal, je do nesreče prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu cestišča, vzrok pa bi lahko bila tudi slabša vidljivost. 

Voznik sicer ni prekoračil omejitve hitrosti, je pa bil v nesreči prisoten alkohol. Povzročitelju prometne nesreče je namreč preizkus alkoholiziranosti pokazal stopnjo alkohola, ki je bila višja od dovoljene. Partner smrtno ponesrečene je v nesreči utrpel zgolj manjše odrgnine, za 59-letnico, pa je bil usoden padec.

Poškodovano oživljali, a brez uspeha

S Policijske uprave Murska Sobota so po zbiranju obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil preblizu desnemu robu vozišča in trčil v peško, ki je hodila v smeri njegove vožnje.

Poleg 59-letne peške je po vozišču hodil še njen partner, kateri pa v nesreči ni bil poškodovan. Zdravstveno osebje je poškodovano peško na kraju oživljalo in odpeljali v bolnišnico, kjer je umrla.

Povzročitelj prometne nesreče je vozil pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba. Kraj prometne nesreče sta si sicer ogledali preiskovalna sodnica v prisotnosti okrožne državne tožilke.

Pokojna peška je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
madonca (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ali je umrla za kovidom ?

11 (nepreverjen)

Budaletina.

In reply to by madonca (nepreverjen)

Starejše novice