Na okrajnem sodišču v Mariboru so že septembra začeli soditi sedmerici, ki naj bi 7. januarja letos v Mariboru napadla skupino z območja Celja. Skupini sta proti jutru namreč pričeli pretepati, v pretepu pa je bil smrtonosno zaboden 25-letni Mariborčan.

V tej zadevi tožilstvo sedmerici očita nasilništvo, in sicer da so tega dne okoli 5.30 pretepali šest oseb ter jih spravljali v podrejen položaj. To se je po prepričanju okrožne državne tožilke Mateje Artenjak kazalo še posebej zato, ker je bilo napadalcev več in so bili tudi močnejši, med napadenimi pa je bila celo ženska.

Na septembrskem predobravnavnem naroku je peterica zanikala krivdo, eden od njih se je o višini kazni pogodil s tožilstvom.

Tokrat je pred sodnico Karmen Krajnc stopil Davor Hrgić, ki naj bi se po ugotovitvah kriminalistov skupaj s pokojnim in še enim kolegom naknadno vključil v obravnavani množični pretep.

Pogojna obsodba za nasilništvo

Tožilka Artenjakova je zanj predlagala pogojno kazen šest mesecev na dve leti preizkusne dobe, medtem ko je njegov odvetnik Miha Strmčnik, sicer odvetniški kandidat iz pisarne Kac, predlagal nižjo kazen z obrazložitvijo, da se ne bi zapletlo, če bi se obdolženemu ponudila služba, denimo, v javni upravi.

Hrgić je krivdo vendarle priznal, sodnica pa je njegovo priznanje sprejela in mu določila pogojno kazen pet mesecev in 15 dni zapora na dve leti preizkusne dobe. Oprostila ga je tudi plačila sodnih stroškov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice