Pogrešana 80-letnica s težavami s spominom odtavala neznano kam. Kako je možno, da varovanec preprosto izgine iz Doma starejših, ne da bi kdorkoli sploh vedel za to?

Včeraj smo poročali, da je v soboto, okrog 19. ure, iz Doma starejših Rakičan neznano kam odšla 80-letna Rozalija Pongrac.

Pogrešana oseba je visoka okrog 165 cm, sivih las, oblečena v dvodelno pižamo roza barve, s seboj pa nosi lutko dojenčka, zavito v odejo.

Iščejo jo že od sobote

Na Policijski upravi Murska Sobota pojasnjujejo, da iskalna akcija za izginulo poteka že od sobote. Njeni svojci v Nemčiji so bili obveščeni, na terenu pa jo iščejo tudi osebje doma, razdeljeno v skupine.

Pogrešano naj bi zdaj skušali izslediti tudi s helikopterjem.

V Domu starejših so povedali, da je varovanka po večerji oblekla pižamo in očitno odšla. Ljudje so jo nato opazili na cesti in o tem obvestili dom, toda ko so se zaposleni odpravili ponjo, je več ni bilo na spregled. Po naših neuradnih informacijah naj bi ženska sicer imela precejšnje težave s spominom. 

Nadzor le na varovanih oddelkih

Mnogi se ob tako nenavadni zgodbi sprašujejo, kako je možno, da varovanka doma starejših preprosto odtava neznano kam oziroma zakaj ni bila deležna večjega nadzora.

Toda kot nam je razložil Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan, varovanci pri njih zgolj bivajo oziroma prenočijo ter tako niso deležni kakšnih posebnih omejitev. Tovrsten nadzor se namreč vrši le na varovanih oddelkih, ki jih tudi zaklepajo, teh pa pri nas ni.

Iskalna akcija je torej še vedno v teku, policija pa vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, poziva, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo, na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice