Foto: Jure Banfi
Med tekmo Maribora in Kopra je prišlo do incidenta med domačimi navijači in policisti. Trije policisti so bili pri tem poškodovani. So navijači policistom odtujili del opreme?

Zadnjega aprila je potekal dvoboj Maribora in Kopra, ki se je končal z neodločenim izidom. A tekma je imela tudi tretji polčas.

Po tekmi je prišlo do incidenta med domačimi navijači in policisti.

Policiste je med izvajanjem policijskih nalog neposredno napadlo več deset navijačev. Poškodovani so bili trije policisti, eden je izvlekel tudi službeno pištolo.

»Navijači so policiste odrivali, jih obrcavali, policisti so pri tem uporabili prisilna sredstva, predvsem plinski razpršilec,« je pojasnil Darko Lamot, vodja oddelka za splošne policijske naloge na Policijski upravi Maribor. 

Policist izvlekel pištolo 

Policisti so uporabili tudi palico in telesno silo. Nato so navijači v policiste vrgli zaščitno ograjo in na tla podrli tri policiste, ki so jih nato začeli brcati po telesu.

Policistom se je nekako le uspelo rešiti in so se začeli umikati, a navijači niso odnehali. 

»V tej situaciji je od policistov za zavarovanje sebe in za zavarovanje samega postopka izvlekel službeno orožje. V službeno orožje je tudi vstavil naboj, to se pravi je repetiral,« razlaga Lamot.

Vendar samega orožja potem ni uporabil, saj so navijači po izvleku orožja prenehali z napadom. 

So navijači policistom ukradli pendreke in čeladi? 

Po neuradnih informacijah, ki smo jih prejeli v uredništvo Mariborinfo, naj bi navijači policistom ukradli del opreme. Odtujili naj bi tri policijske pendreke in dve čeladi

Ali informacija o odtujeni opremi drži, smo preverili na Policijski upravi Maribor, kjer so povedali, da preiskava še ni končana, zato več trenutno še ne razkrivajo. 

»Na Policijski upravi Maribor nadaljujemo s preiskavo varnostnega dogodka po nogometni tekmi, ki je v Mariboru potekala v soboto, 30. aprila 2022, in ki se nanaša tudi na sum storitev kaznivih dejanj, o čemer smo javnost že obveščali 3. maja, zato več informacij o tem za zdaj ne moremo posredovati,« so sporočili.  

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mestjanar (nepreverjen)

Uredništvo, pėndrek je slengovski izraz. Pravilno je gumijevka ali policijska palica.

Leka (nepreverjen)

Ali pandurski dildo .

In reply to by Mestjanar (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

A zato jih mariborski navijači hočejo? Ker si jih v rit vtikajo? No, mislim, kdo drug bi pa gledal te cvetke, ki tečejo po igrišču in se mečejo po tleh že če jih metulj oplazi s krilom.

In reply to by Leka (nepreverjen)

Ribizl (nepreverjen)

Vzeli so jim še bojdi-kamere hura gre tokrat huliganom! Jih bo čelofiga kazhnovala!

Starejše novice