Kaj se je v resnici zgodilo v noči na prvi februar, ni jasno. Policija zaradi neskladij v zgodbi mladoletnika sumi, da se napad z noži ni zgodil.

Včeraj se je na socialnem omrežju Facebook pojavila objava zgrožene matere, čigar 17-letnega sina naj bi v noči na prvi februar ob štirih zjutraj na Koroški cesti v Mariboru napadli neznanci in ga porezali po telesu. Z dekletom naj bi se vračal iz študentskega kluba Kaos in jo pospremil domov. Zatem naj bi ga brez razloga ustavilo in z noži napadlo več oseb, ki so govorile v tujem jeziku. Mati naj bi objavo spisala še v UKC Maribor, kamor je sina v šoku peljala po incidentu.

Avtorico objave smo kontaktirali tudi sami, a se na naša vprašanja ni odzvala. Prav tako je iz socialnega omrežja Facebook izginila njena prvotna objava. 

V zgodbi so bila neskladja

Policiste so z incidentom seznanili včeraj ob pol sedmi zjutraj. Toda kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, do napada najverjetneje ni prišlo:

»Zaradi nasprotujočih si navedb v prijavi, večkrat spremenjene izjave mladostnika in drugih okoliščin obravnavanega primera, policija nadaljuje z intenzivnim preverjanjem okoliščin. Prva zbrana obvestila kažejo na to, da do napada več oseb ni prišlo. V noči na 1. februar tudi ni bilo podane nobene podobne prijave, na podlagi katere bi lahko sklepali, da se je na tem območju zadrževala skupina, ki bi sodelovala pri takšnem dejanju.«

Vse, ki bi karkoli pomagali pri razjasnitvi okoliščin opisane prijave, policija zato naproša, naj obvestijo policiste na interventno telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice