Foto: Policijska uprava Maribor
Policisti Policijske uprave Maribor se na javnost obračajo z nenavadno prošnjo.

Na Policijski upravi Maribor so zaprosili za pomoč: »Prepoznate vozilo ali prikolico na fotografijah? Ste morda kje opazili take granitne plošče

Če lahko pomagate z informacijami, kdo je lastnik obeh vozil ali ju je uporabljal, pokličite na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Foto: Policijska uprava Maribor

Neznanci ukradli zelenkaste granitne plošče

Neznani storilci so v nedeljo, 3. maja, med polnočjo in 2. uro z osebnim terenskim vozilom srebrne varce, na katerem so imeli pripeto dvoosno prikolico, skozi odklenjena vrata ograje pripeljali do podjetja v Cezlaku.

Na prikolico so naložili in odtujili večjo količino izrezanih granitnih plošč zelenkaste barve, dimenzij 60-krat 30-krat 1,5 centimetra, in pobegnili.

Foto: Policijska uprava Maribor

Zasačeni pri tatvini so ostali brez avtomobila in prikolice

Domnevno isti neznani storilci so v sredo, 6. maja, okoli 1. ure, z osebnim avtomobilom Mitsubishi Space Wagon, na katerem so imeli pripeto dvoosno prikolico znamke Pongratz, pripeljali do skladišča podjetja ob lokalni cesti Cezlak-Pesek v občini Slovenska Bistrica.

Tam so na prikolico z namenom odtujitve naložili več različnih predmetov v vrednosti okoli 10.000 evrov. Pri dejanju jih je zasačil občan, zato so od tam peš zbežali, na kraju pa pustili opisano vozilo in prikolico. Oboje je na fotografijah.

Osebni avtomobil na fotografiji je odjavljen iz prometa, zato policisti želijo pridobiti informacije o tem, kdo ga je uporabljal. Podobno velja tudi za prikolico. Tudi granitne plošče so zelo specifične po barvi in niso domači proizvod, temveč uvoz iz Italije.

Foto: Policijska uprava Maribor

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čuj (nepreverjen)

Slovensko bistrico nadzoruje Štajerska varda ! Policija je samo v pisarnah na telefonu .

Starejše novice