Fotografija, ki je zaokrožila po družbenih omrežjih in sprožila val ogorčenja.
Fotografija fanta - dostavljalca hrane, ki sedi na stopnicah cerkve Marijinega oznanjenja na Prešernovem trgu v Ljubljani, ob njemu pa policista, ki mu pišeta kazen, je zaokrožila po družbenih omrežjih in sprožila val ogorčenja in obsojanja. 

Ljubljanski policisti so kaznovali dostavljalca, ki si je, kot navajajo pri njegovem delodajalcu, le privoščil burek med delovnim odmorom. A policija je dostavljalca oglobila, ker si kljub opozorilom ni želel nadeti maske, zatrjuje Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana.

Kaj se je dogajalo?

Po besedah policije sta v soboto, okrog 12.30, policista na Prešernovem trgu opazila občana, ki na javnem kraju ni uporabljal maske. Nato sta pristopila do njega in ga opozorila, naj si namesti masko. Šlo je z dostavljalca hrane pri podjetju Wolt, ki si je tam privoščil odmor za malico. 

»Ob zaznavi prekrška ali med samim postopkom moški ni jedel ali pil na javnem kraju. Kljub opozorilom pa si maske ni želel nadeti, zato mu je bil izdan plačilni nalog zaradi neuporabe maske na javnem kraju,« so nam sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Z današnjim dnem stopa v veljavo odlok, ki prepoveduje uživanje hrane in pijače na javnem kraju. 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
baba od župana (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kaj ima za malcat pederu jedan
sama sem privatnik
zjutraj doma kava in dve žemlji in šaljica mleka
in zvečer ko pridem večerja
Takoj brcnem v rit delavca
ki bi mi trabunjal da mora jesti vsakih npr 8 ur
Jaz jem na 14 ur ali še kasneje ,sem zdrava ko riba
najbolj mi gredo na živce vsi ki si vzamejo čas za malico
In takšnih kot sem jaz je v Sloveniji najmanj pol milijona
Vse ostalo je kanon futer, kot sorazni socialci ,kulturniki

Jaz1 (nepreverjen)

Uoam, da je to troll

In reply to by baba od župana (nepreverjen)

miša pušenjak (nepreverjen)

kolikor jaz vem, še vedno piše, da nošenje maske na prostem ni obvezno, če lahko zagotoviš razdlajo do drugih 3 m in si sam. to je prvo, kar so po mojem policaji spregledali, takrat pa se je še, kolikor sem razumela, lahko jedlo na prostem.
Karpa se mi zdi šebolj pommebno pa je, da naša policija zelo pogosto samo slepo sledi ukazom namesto da bi pri tem uporabljala nekaj zdrave kmečke pameti in razuma. Saj ni edini, ki se mu je to zgodilo. Razumem in sepovsem strinjam z večino določil, ki nas varujejo pred tem nesrečnim virusom, a biti tako nerazumen, da tečnariš nekomu, ki je pač pojedel malico na stopnicah, kjer ni ogrožal nikogar, smai policisti so pristopili k njemu, pa ne bi smeli, če vidijo, da nima maske in so ogrožali oni same sebe. MALO ZDRAVE KMEČKE PAMETI PRI KONTROLI ukrepov bi pa res vsi lahko imeli. Na tržnici, pri 5 oC, popolnoma prazna, saj je čez teden tako vedno, uboga branjevka pije čaj, ker jo zebe, pa jo kaznujejo? smiselno, nesmisleno, presodite sami

Mja (nepreverjen)

Kolikor ti veš - kar očitno ni dosti, tako kot večina vas.

In reply to by miša pušenjak (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Od maske in malice na sliki ni ne duha ne sluha...ni pijace ne sendwica nic od nic
Zdaj se to napihuje in dela scena.Pubec se pa frajerisil...

čtk (nepreverjen)

nimajo samo inšpektori pooblastila, da ti lahko napišejo kazen zaradi maske?

Uros Durn (nepreverjen)

Se pravi od danes naprej so ljudje ki imajo dostavo na kolesu na dieti, ker enostavno nimajo mesta da bi lahko pojedli malico,oziroma imajo možnost da malico samo pijejo preko cevke speljane iz nahrbtnika direkt pod masko. Rad bu videl teh 90 cepcov iz parlamenta kako bi oni jedli malico na javnem prostoru z masko.Morda pa oni jedo skozi ritkico.

Andreoti (nepreverjen)

Saj ta hojsova policijska mafija,tako ne bo priznala svojih napak! Vse ista mafija! Zrusit to jansisticno golazen lažnivo, kradljivo!

Ivan Brglez (nepreverjen)

Pa tudi če ni jedel. Marš kretenski policaji, redarji in pofukani zd. Inšpektorji. Vas bo treba prefukat kreteni. A smo policijska država za ta lažnjivi virus. Na prostem maske??? Kreteni idijotski. Policaji fafajte pendreke. Mrš!!!

Starejše novice