Mariborski policist se je izkazal s posredovanjem ob sinočnjem skorajšnjem požaru v enem izmed stanovanjskih blokov. Vrl je v zadimljeno stanovanje in rešil nemočno starejšo žensko.

Patrulja mariborskih policistov je bila sinoči okoli 20.30 napotena na Ulico heroja Šlandra v Mariboru, od koder je klical občan in prijavil, da se iz stanovanja v lasti matere njegove partnerke kadi dim. Možje v modrem so na kraju ugotovili, da hči pred stanovanjem kliče mamo, ki je ostala v stanovanju in ga ni bilo možno odpreti.

Ker se je izpod vhodnih vrat na hodnik že močno kadilo in gasilcev še ni bilo na kraju, je policist z nogo večkrat brcnil v vrata in tako na silo vstopil v stanovanje. Na tleh v kuhinji je naletel na trebuhu ležečo starejšo žensko, ki jo je prijel z obema rokama pod pazduho in povlekel na hodnik. Gospa je bila pri zavesti, vendar je zelo težko govorila zaradi vdihavanja dima.

Ženska ostala na zdravljenju

Policist je ponovno odšel v stanovanje, kjer je ugotovil, da je na štedilniku kovinska posoda, iz katere se močno kadi. Štedilnik je ugasnil in posodo odstranil na zunanjo okensko polico v kuhinji, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Na kraj je nato prišel še drugi policist, s katerim sta v stanovanju odprla vsa okna in ga na ta način prezračila. Zatem so na kraj prišli tudi gasilci, ki so dodatno prezračili stanovanje. 

Reševalci so občanki nudili prvo pomoč, zatem pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da ima v krvi povečano vsebnost ogljikovega monoksida in ji primanjkuje kisika, zato je ostala na zdravljenju, so še sporočili mariborski policisti.

Pristavila hrano na štedilnik, padla in nemočna obležala

Z zbiranjem obvestil so policisti kasneje ugotovili, da je starejša gospa že v popoldanskih urah dala na štedilnik posodo, v kateri si je pripravljala hrano. V kuhinji je nato padla in ker je že imela predhodne težave z zdravjem ni mogla vstati, da bi ugasnila štedilnik. Tako je na tleh ležala dalj časa, zaradi česar se je vsebina v posodi pričela žgati.

Možje v modrem so ugotovili, da v danem primeru ni elementov kaznivega dejanja ali prekrška, zato so zadevo zabeležili kot dogodek in zaključili s poročilom na pristojno državno tožilstvo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice