Preverite, s čim so se zadnjih 24 ur ukvarjali mariborski policisti.

Policisti Policijske postaje Ptuj so v soboto obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Policisti so jima izmerili 1,04 in 0,58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Tudi prometni policisti so imeli polne roke dela z vozniki pod vplivom alkohola. Včeraj so obravnavali dva takšna voznika.

56-letnik je popoldne »napihal« 0,73 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, 50-letnik, ki so ga ustavili sredi noči pa 0,83 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, za nameček pa je vozil še brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Še največ, 1,15 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, pa je »napihal« 41-letnik, ki so ga policisti Policijske prometne postaje Maribor ustavili v soboto, okrog 12.30.

Policisti mariborske prometne postaje so včeraj ustavili voznika avtomobila znamke BMW in ugotovili, da za volanom sedi mladoletnik, ki bo komaj dopolnil 18 let, in da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, sta bila v petek udeležena v prometni nesreči

Preizkus alkoholiziranosti 24-letnika, ki je bil udeležen v prometni nesreči v okolici Hoč, je pokazal 0,75 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

V petek popoldne so bili policisti obveščeni še o vožnji v napačno smer na avtocesti pri Lancovi vasi. 47-letna voznica je med vožnjo v napačno smer trčila v osebni avtomobil 50-letnika in po trku z vožnjo nadaljevala. Izkazalo se je, da vozi pod vplivom alkohola, izmerili so kar 0,85 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Ptujski policisti so v soboto obravnavali tudi 53-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, kasneje so policisti vozilo zasegli. Tudi 47-letnik, ki so ga policisti Policijske prometne postaje Maribor v soboto ustavili v Pesnici, je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter v neregistriranem vozilu.

Pri sodniku za prekrške se bo zagovarjal še 30-letnik, ki med petkovo vožnjo na lokalni cesti v okolici Benedikta ni uporabljal varnostnega pasu ter je vozil pod vplivom alkohola, »napihal« je kar 0,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

V soboto so prometniki obravnavali še 19-letnega voznika, ki je krepko presegel hitrost vožnje – na Titovi cesti v Mariboru so, s sistemom za nadzor hitrosti Provido, izmerili povprečno hitrost več kot 96 kilometrov na uro ob omejitvi 60 kilometrov na uro.

Zvečer so v občini Sveti Tomaž pri Ormožu ustavili še 20-letnega voznika začetnika. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti in pokazal 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka – kljub temu da bi kot mladi voznik moral imeti 0,00.

V Mariboru so policisti ustavili 30-letnika in mu zasegli PVC-vrečko, v kateri so se nahajali posušeni rastlinski delci, za katere sumijo, da gre za marihuano, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica obravnavajo vlom v gospodarsko poslopje, škode je za več tisoč evrov, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice