Policisti poročajo o kršitvah na mariborskem območju.

Policisti Policijske uprave Maribor so v minulih 24 urah skupno obravnavali trinajst prometnih nesreč, v katerih se je pet udeležencev lažje telesno poškodovalo, v preostalih nesrečah pa je nastala materialna škoda. Trem večkratnim kršiteljem so zaradi večkratnih hujših kršitev cestnoprometnih predpisov zasegli njihova motorna vozila.

Na področju kriminalitete so zabeležili devetnajst novih kaznivih dejanj, kjer izstopajo tatvine in poškodbe tuje lastnine. Na področju javnega reda in miru so policisti petkrat posredovali na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih. Na mestnem območju so eno kršiteljico tudi pridržali, saj na kraju intervencije ni upoštevala navodil policistov in je nepomirjeno nadaljevala s kršitvijo.

Policisti so komentirali še cestno stanje; ceste so navadno prevozne, na mejnih prehodih pa promet zaenkrat poteka tekoče, brez večjih zastojev. Danes bodo policisti na območju Šentilja in v Slovenski Bistrici z radarji opravljali tudi pogostejše kontrole v hitrosti.

Poostrene aktivnost za zagotavljanje večje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil pa bodo potekale med 10. in 16. julijem na območju Policijske uprave Maribor.

Medtem ko so na celotnem slovenskem območju v zadnjih urah obravnavali 91 prometnih nesreč, od katerih je bilo 15 nesreč z lahkimi poškodbami, eno s hudimi, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 79 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice