Očetu grozi do pet let zapora, če mu dokažejo krivdo.

Kako malo je potrebno, da lahko pride do tragedije, smo pred nekaj manj kot dvema mesecema lahko videli na primeru enoletne deklice, ki se je skoraj utopila v domačem otroškem bazenu v Ižakovcih v občini Beltinci. 

Otrok je bil v življenjski nevarnosti

Kot smo poročali pred časom, je bil OKC Policijske uprave Murska Sobota obveščen, da je bil v Splošno bolnišnico Murska Sobota pripeljan enoletni otrok z območja občine Beltinci, ki se je utapljal v otroškem bazenu na domačem dvorišču. Hudo poškodovano deklico, ki je bila v življenjski nevarnosti so s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Otrok okreval, kazenska ovadba vložena

Deklica je zdravljenje uspešno prestala in menda naj ne bi imela praktično nobenih posledic. V času njenega okrevanja so policisti in kriminalisti zbirali informacije, ob tem pa vložili tudi kazensko ovadbo zoper očeta deklice.

»V zvezi z utapljanjem otroka v Ižakovcih je na našem tožilstvu vložena kazenska ovadba zoper osebo J.P., zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti,« je potrdil vodja soboškega tožilstva Drago Farič.

Okrožni državni tožilec Borut Horvat, ki mu je bila zadeva dodeljena, še ni sprejel odločitve glede vložene kazenske ovadbe. V kolikor bi se zadeva nadaljevala in bi bila očetu deklice dokazano kaznivo dejanje, mu grozi do pet let zaporne kazni. Na drugi strani, če bodo zadevo obravnavali kot malomarnost, grozi storilcu denarna kazen ali zapor do enega leta.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice