Slika je simbolična.
Ormoški policisti so minuli vikend posredovali pri kar 21 migrantih.

Možje v modrem so v soboto in nedeljo posredovali pri 21 tujcih. Policisti Policijske postaje Ormož so v soboto na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Pakistana, kateri je bil v preteklih dneh prijet pri ilegalnem prehodu državne meje.

Prav tako so v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Irana in tri državljane Alžirije, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo so na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili dva državljana Irana in tri državljane Alžirije, ki so bili v soboto prijeti pri ilegalnem prehodu državne meje.

Na območju naselja Godeninci so ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je v vozilu prevažal šest tujcev, ki so predhodno na nedovoljen način prestopili državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika na Ptuju, tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Na vlaku iz smeri Ljutomera pa so policisti prijeli tri državljane Sirije in enega državljana Palestine, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno na nedovoljen način prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. V nadaljnji postopek je osebe prevzela Policijska postaja Ljutomer, so sporočili iz Policijske postaje Ormož.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice