Policija je z jutrišnjim načrtovanim javnim shodom seznanjena, izpostavlja pa, da shod doslej ni bil prijavljen.

Za jutri ob 15.00 je ponovno napovedan protestni shod proti vladi in pogoju PCT. Tovrstni shodi so se v preteklih tednih večkrat sprevrgli v izgrede.

»Shod doslej ni bil prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa Zakon o javnih zbiranjih,« so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Za udeležence to pomeni, da ni organizatorja, ki bi že vnaprej poskrbel za varnostne ukrepe, kot je na primer rediteljska služba. V skladu z zakonom v takšnih primerih za red skrbijo policisti, so izpostavili.

Policija bo ukrepe prilagajala varnostnim razmeram

Policisti vse morebitne udeležence napovedanih shodov pozivajo, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno, predvsem pa, naj upoštevajo navodila in ukaze policistov.

Policija bo ves čas spremljala dogajanje na prostoru, kjer bo potekal javni shod, in ukrepe prilagajala trenutnim varnostnim razmeram in tveganjem.

V primeru morebitnih kaznivih dejanj ali prekrškov bo policija v skladu s svojimi pristojnostmi izvedla vse potrebne ukrepe.

Gibanje ponovno omejeno, območje shoda pod video nadzorom

Zaradi zagotovitve varnosti bo omejeno gibanje na določenih mestih. Območje shoda bo videonadzorovano.

Policisti opozarjajo, da na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov, kot so na primer pirotehnična sredstva, palice, orodje. Zaradi varnosti udeležencem odsvetujemo, da na shod prihajajo z otroki.

Ob hujših in množičnih kršitvah policisti morajo ukrepati, v skrajnem primeru tudi z razpustitvijo shoda.

V takih primerih morajo udeleženci zapustiti prostor, saj je le na ta način možno zagotoviti varno izvedbo naloge in s tem tudi zagotoviti varnost vsem udeležencem shoda.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Igorp (nepreverjen)

Hahhaha prijavljen... pa kam smo prisli.. in naj se prijavijo in prestejejo ljudi... kateri bodo.. aja tega raje ne da nebodo vedel kolikojudi iz katere stranke..

avokado (nepreverjen)

Jaz protestiram proti Vladi, ker nad menoj izvaja nasilje.Vlada mene ni vprašala ali me lahko zastopa in sramoti Slovenijo v EU! Tudi moja je Slovenija ! Tudi jaz sem Slovenija!

Zikollino (nepreverjen)

TAKO JE!
DRŽAVLJANI V SVOJI DRŽAVI NE RABIJO PRIJAVLJAT NOBENEGA SHODA!

In reply to by avokado (nepreverjen)

Bogdan (nepreverjen)

Kučan prebira Pezdirjevo knjigo inišče svoje rabote davpetek popravi pokvarjen utis

HS CORPORATE … (nepreverjen)

HS CORPORATE FINANCIAL INVESTMENTS LIMITED, trenutno daje posojilo po 3% obrestni meri. Ponujamo različne finance, vključno z: osebnim posojilom, stanovanjskim posojilom, posojilom za konsolidacijo dolgov, avtomobilskimi posojili, kmetijskimi posojili, poslovnimi posojili in podjetniškimi posojili po 3% letni obrestni meri in je fiksna. Za več informacij nas kontaktirajte po e-pošti: [email protected] ali preko številke WhatsApp: +1 (765) -405-7552

Zikollino (nepreverjen)

Banke ponujajo kredite po 2% fiksni obrestni meri ...

In reply to by HS CORPORATE … (nepreverjen)

Starejše novice