Vir: Policijska uprava Celje
Policisti Policijske uprave Celje so opravili hišno preiskavo, pri čemer so pri mladoletniku in polnoletniku našli nekaj manj kot tisoč petard.

Celjski policisti so včeraj na podlagi odredbe sodišča, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva, v Celju opravili hišno preiskavo pri dveh Celjanih, ki sta v sorodstvenem razmerju, pri čemer je eden od njiju mladoleten. 

Pri hišni preiskavi so našli in zasegli tudi nekaj manj kot tisoč petard, in sicer 900 'piratk', 90 'cober' in eno 'super cobro'. Uporaba teh je zakonsko prepovedana, poudarjajo policisti Policijske uprave Celje. 

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva bodo oba kazensko ovadili. Zoper polnoletnega Celjana so policisti izdali še odločbo v hitrem postopku zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, saj je tako posest kot uporaba pirotehničnih izdelkov, katere glavni efekt je pok, pri nas prepovedana. 

Zaradi kršitev določil zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih lahko policisti posameznikom izrečejo globo v razponu od 400 do 1200 evrov, pri čemer zasežejo tudi pirotehnične izdelke, četudi niso v storilčevi lasti. 

»Žal opažamo, da so ravno petarde vseh oblik in moči tiste, ki jih predvsem mladoletniki nabavljajo na črnem trgu, bodisi pri preprodajalcih ali preko spleta in jih neprimerno uporabljajo, pri čemer prihaja do poškodb. Nemalokrat zelo hudih. Močno pokanje pa ne nazadnje pogosto vznemirja občane in pri njih povzroča občutke nelagodja in strahu,« sporočajo policisti s Policijske uprave Celje.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koalicija (nepreverjen)

Ali gre za zbiralce ?

Bogdan (nepreverjen)

Česta študenta sebo sodnica opravičila zaradi kontrole tudi to je Slovenija---jugoslovenija--.

ip (nepreverjen)

Kaj zdaj še petard ne smeš met več. Kdaj se je pa to zgodilo?

Starejše novice