Šele v petem mesecu smo, a štajerske ceste so zahtevale že 15 smrtnih žrtev. V enakem obdobju lani je bilo žrtev devet, zato štajerske policiste vse bolj skrbi za prometno varnost.

Že konec meseca januarja so se na štajerskih cestah zgodile tri tragedije. Na lokalni cesti Kamnica-Kungota je v hujši nesreči v Rošpohu na kraju nesreče umrl 42-letni domačin, ki je trčil v nasproti vozeče kombinirano vozilo. Le nekaj dni zatem je v trčenju tovornega in osebnega vozila na kraju nesreče umrl 40-letni voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotni pas. Zadnji dan januarja je počilo še na cesti med Ptujem in Lenartom, kjer je izven naselja Sveta Torijca 76-letnik izsilil prednost tovornjakarju in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Črn je bil tudi začetek februarja. Drugi dan drugega meseca je na prehodu za pešce pri Železniški postaji v Celju, potem ko ga je zbil avtomobil, umrl 28-letni pešec, ki je cesto prečkal pri rdeči luči na semaforju. Na cesti Ravne na Koroškem-Dravograd je 6. februarja ugasnilo še eno mlado življenje. 19-letna voznica je v desnem preglednem ovinku z neznanega razloga zavila na nasprotno smerno vozišča, takrat pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 23-letna voznica. V prometni nesreči je 19-letnica umrla, hudo poškodovano 23-letnico pa so prepeljali v bolnišnico.

Konec marca je v Košnici pri Celju voznik motornega vozila padel po klancu navzdol, motorno kolo pa je zagorelo. Pod njim je do neprepoznavnosti zgorel tudi voznik. V začetku je življenje izgubil 61-letni kolesar, ki se je v Gorici pri Slivnici nepravilno vključeval v promet, pri tem pa je vanj trčil 38-letni voznik osebnega vozila. Štajerske ceste so novo smrtno žrtev zahtevale 21. aprila, ko se je v Svetem Duhu na Ostrem vrhu smrtno ponesrečil 63-letni motorist.

Tragično je življenje 22. aprila izgubil 10-letni kolesar, ki ga je na cesti Trate - Lenart zbil motorist, potem ko je 10-letnik nenadoma zavil v levo.

V Hudem Kotu na cesti Radlje-Ribnica na Pohorju je 26. aprila pozno zvečer umrl 72-letni pešec, ki ga je zbil avtomobil v nepreglednem ovinku potem ko je pešec hodil po sredini vozišča. Povzročitelj nesreče je s kraja pobegnil. Konec aprila je do hude prometne nesreče prišlo še v Spodnjem Doliču, kjer je 68-letnik s 66-letno sopotnico v avtomobilu med prehitevanjem z nezmanjšano hitrostjo zapeljal izven vozišča. 68-letnik je hudim poškodbam podlegel v UKC Maribor.

V tragični nesreči tovornega vozila na cesti med Mislinjo in Velenjem je umrl 25-letni voznik tovornega vozila, ki je zapeljal na nasprotni pas in na bankino, vozilo pa se je nato prevrnilo. 25-letnik je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče. Te dni pa je v celjski bolnišnici umrl 28-letni motorist, ki se je v Šibeniku pri Šentjurju ponesrečil 1. maja. V prometni nesreči je bil udeležen sam, vzrok nesreče pa je bila neprilagojena hitrost.

Lani 9, letos že 15 smrtnih žrtev

V enakem obdobju lani je na območju Policijske uprave Celje in Policijske uprave Maribor skupno umrlo devet ljudi, v letošnjem letu pa že 15. Porast smrtnih žrtev na cestah opažajo predvsem celjski policisti. Tamkajšnje ceste so v enakem obdobju lani zahtevale dve smrtni žrtvi, letos pa je na območju Policijske uprave Celje umrlo že 11 ljudi. V celotnem letu 2018 pa je na tem območju življenje v prometnih nesrečah izgubilo 12 ljudi.

Mariborski policisti opažajo upad primerov smrtnih žrtev v prometnih nesrečah. V enakem obdobju lani je na območju mariborske policijske uprave umrlo sedem ljudi, letos pa so obravnavali štiri smrtne primere.

Policisti beležijo izjemno poslabšanje prometne varnosti

Na območju Policijske uprave Celje tako beležijo izjemno poslabšanje prometne varnosti. Letos je v prometnih nesrečah na temu območju umrlo že enajst ljudi, lani v enakem obdobju dva, v celem letu 2018 pa dvanajst.

Zaradi velikega porasta smrtnih prometnih nesreč bodo celjski policisti danes na novinarski konferenci predstavili dosedanje aktivnosti za varnost v prometu in aktivnosti za izboljšanje prometne varnosti, predvidene za v prihodnje. Na konferenci bo spregovoril vodja Oddelka za cestni promet v Sektorju uniformirane policije Policijske uprave Celje mag. Elvis A. Herbaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice