Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Radlje ob Dravi
Novo leto se je za družino z Remšnika začelo grozovito. V nedeljo ponoči jim je požar popolnoma uničil dom. Ostali so brez vsega, saj jim iz objekta ni uspelo rešiti ničesar.

Stanovanjska hiša v naselju Remšnik je zgorela v celoti. Po ugotovitvah Policijske uprave Celje je materialna škoda visoka, tuja krivda pa je izključena.

Šok je velik, nekaj časa bo trajalo, da dojamejo, kaj se jim je zgodilo in uredijo misli, ugotavljajo na območnem združenju Rdečega križa Radlje ob Dravi: »Da bi čiščenje pogorišča in nov začetek bil lažji, zanje zbiramo sredstva na računu.«

»Kako vas spoštovani, drugače nagovoriti, da priskočite na pomoč prizadeti družini v požaru na Remšniku, kot da sam takoj nakažem denar na transakcijski račun Rdečega križa Radlje ob Dravi,« pa je ob tem pozval župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik.

Podatki za nakazilo pomoči: 

SI56 0247 0001 5762 721
sklic 00 01-21
namen 'Požar Remšnik'
RKS OZ Radlje ob Dravi
Mariborska c. 7
2360 Radlje ob Dravi

Spomnimo. V hiši je zagorelo v noči iz sobote na nedeljo. Do prihoda gasilcev je lastnik pri gašenju požara utrpel lažje telesne poškodbe, zdravniško pomoč pa so mu nudili v Zdravstvenem domu Radlje ob Dravi.

Po požaru se je oglasil tudi župan občine Radlje ob Dravi, ki je na družbenem omrežju zapisal, da je požar stanovalcem odnesel vse, kar so imeli, in jim v imenu občine ponudil pomoč.

»Zahvaljujem se gasilcem domačega in okoliških gasilskih društev za strokovno in hitro intervencijo in sodelavcem našega javnega podjetja Kanalizacija in čistilna naprava za dodatno intervencijo na cesti in za pomoč z delovnim strojem. Zahvala gre vsem sosedom, ki so nesebično priskočili na pomoč prizadetim,« je še zapisal župan. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice