Foto: Sandi Kelc)
Najbolj črne napovedi se resda niso uresničile, vendar povečan pretok reke Drave povsem brez posledic vendarle ne bo minil.

Na regionalni cesti Ptuj - Zavrč, med Stojnci in Borlom, je zaradi poplavljenega cestišča popolna zapora ceste. Obvoz je označen prek mejnega prehoda Središče ob Dravi.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je včeraj v Krčevini pri Vurbergu reka Drava poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Grajena so postavili protipolavne vreče.

Borl (foto: Sandi Kelc)
Borl, foto: Sandi Kelc

Spomnimo. Zaradi nevarnosti poplav ob reki Dravi in povišanega pretoka so bile včeraj ob 5. uri prožene sirene javnega alarmiranja v občinah Maribor, Duplek in Starše, ob 6. uri v občinah Ptuj, Markovci, Cirkulane, Videm, Zavrč, Hajdina, Gorišnica, Ormož in Središče ob Dravi ter ob 8.48 tudi na območju občine Dravograd. 

Reka Drava je poplavljala predvsem nekatera kmetijska zemljišča ob strugi. Gasilci in pripadniki civilne zaščite so ob strugi reke Drave s protipoplavnimi vrečami varovali objekte in spremljali pretok reke ter obveščali občane in jim dajali napotke. 

Zaradi poplavljanja meteornih vod in podtalnice so gasilci preko dneva posredovali v 21 primerih. V glavnem so črpali vodo iz objektov, čistili meteorne jaške in obcestne propuste.

Skupaj je bilo aktiviranih dvanajst gasilskih društev na območjih občin Duplek, Jesenice, Kranjska Gora, Pivka, Ptuj, Radovljica, Slovenj Gradec in Železniki.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice