Foto: PGD Benedikt
Med gašenjem požara je bil poškodovan en gasilec, v okolici pa se širi vonj zaradi gorenja. Bližnjim stanovalcem svetujejo naj zaprejo okna oziroma jih ne odpirajo.

Kot smo poročali, je ob 2.55 zagorelo v podjetju v Lenartu. Na kraj so se odpravili možje v modrem, ki so zavarovali kraj oziroma območje, saj je do požara prišlo v ograjenem delu podjetja, v objektu velikosti približno 30 x 15 x 8 metrov.

Gre za obrat za predelavo odpadkov podjetja Papir servis, ki ima v Lenartu podružnico.

Vzrok in škoda še nista znana

Gasilci imajo požarišče pod nadzorom, ga razkopavajo in sproti gasijo ostanke požara. Na tak način izvajajo ukrepe za uspešno dokončanje intervencije. Med gašenjem požara je bil poškodovan en gasilec, v okolici pa se širi vonj zaradi gorenja.

Gibanje je po besedah policije zaradi požara omejeno na 100 metrov, saj lahko občasno še zagori.

»Bližnjim stanovalcem svetujemo, da zaradi tega zapirajo okna oziroma jih ne odpirajo,« so sporočili iz Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor in pojasnjujejo, da so o požaru obvestili pristojne institucije.

Policija z ogledom kraja požara še ni pričela, saj na požarišču intervencijo še vedno opravljajo gasilci. Z ogledom in z zbiranjem obvestil bodo ugotavljali, vzrok, posledice, višino škode in druge okoliščine požara. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice