Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so bili sinoči s strani delavcev socialno varstvenega zavoda z območja mariborske policijske uprave obveščeni o poskusu uboja.

Kriminalisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je njihova 36-letna stanovalka, v sobi na varovanem oddelku zavoda, poskušala vzeti življenje svoji 49-letni sostanovalki v isti sobi.

To je po besedah policije storila tako, da je sostanovalko, ki je ležala in spala v postelji, poskušala zadušiti z vzglavnikom. Oškodovanka se je med napadom zbudila, se osumljenki fizično uprla in se uspela ubraniti. Zaradi tega je dejanje ostalo pri poskusu.

Po storjenem dejanju je osumljenka še naprej grozila z dokončanjem kaznivega dejanja, delavcem zavoda, ki so jo skušali pomiriti, pa se je aktivno upirala. Zaradi tega so morali zoper njo uporabiti posebne varovalne ukrepe. Po zdravniškem pregledu so jo odpeljali na Oddelek za psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru.

Mariborski kriminalisti bodo zoper osumljenko podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Osumljenka doslej po besedah policije še ni bila obravnavana za tako dejanje, kaznivo dejanje pa tudi ni v nobeni povezavi z v preteklosti že obravnavanimi podobnimi dejanji.

S tem je policija odgovorila na vprašanje, ali gre za isto storilko, ki je 26. februarja letos v Socialnem varstvenem zavodu Hrastovec na podoben način poskušala zadušiti svojo sostanovalko.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice