FOTO: Mediaspeed
V 77. letu starosti je po hudi bolezni umrla humoristka Iča Putrih.

Zaradi nabrušenega jezika se je je prijel vzdevek ‘Iča od hudiča’.

Novico je z zapisom na Facebooku potrdila njena hči Šana: »Mami je odšla včeraj pred polnočjo«.

Priljubljeno humoristko so že februarja, zaradi težav s črevesjem, sprejeli v bolnišnico. Šlo je za hudo zastrupitev črevesja in zato bilo otrebnih več operacij. Ker njeno telo ni zmoglo vsega tega napora, je igralka padla v komo.

Iča Putrih se je kot Marija Kos rodila leta 1942. Iz Marije je nastala Mariča in iz Mariče - Iča.

Pri še ne dopolnjenih 15 letih se je zaposlila kot tajnica. Vrsto let je zabavala številne ljubitelje humorja in bila znana po nalezljivi dobri volji. 15 let je na nastopih sodelovala s humoristom in pevcem Marjanom Roblekom - Matevžem, kot humoristka pa je dve leti nastopala tudi z Avseniki.

Iča Putrih je bila ena najhitrejših strojepisk v Jugoslaviji z več kot 500 čistimi udarci v minuti .

V šoli je bila »glavna za kakšne štose,« je nekoč povedala za Večer.

Povedala pa je še: »Pogosto rečem, da nisem humoristka po poklicu, jaz sem bila vedno z veseljem tajnica in to je bila moja najboljša zaposlitev. V humoristično sfero sem 'kar padla'.«

»Vedno pravim, da nisem humorist, ampak sem po karakterju optimist. So pa današnji humoristi drugačni, znati morajo peti, plesati, vse. Nedavno sem bila na predstavi Martine Ipše, eno uro in pol sem se smejala. V mojih časih sem prišla na oder z mikrofonom, včasih sem ob petih popoldne začela stand up, temu smo sicer takrat drugače rekli, in do petih zjutraj vice pripovedovala,« je še dodala.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice