Vir leve fotografije: FB profil obravnavanega Mariborčana
Na Policijski upravi Maribor so preverili postopek policistov z občanom na Mariborskem otoku, ki se je zgodil 25. oktobra in je bil objavljen in deljen na družbenih omrežjih.

Posnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih in ga je delilo več kot 1500 uporabnikov družbenega omrežja Facebook, prikazuje del policijskega postopka. 

Ob zmedenem zapisu je Mariborčan priznal: »V tistem sem jih zmerjal z barabami in pognala sta se za mano. S psom sta me spravila na tla in po par minutah davljenja sem bil vklenjen v lisice. Vmes sem tudi izgubil zavest za nekaj sekund. Odnesel sem jih ves blaten, raztrgan, z modricami in kaznijo 800 evrov, (400 evrov, če plačam v kratkem roku).« 

Na Policijski upravi Maribor pojasnjujejo, da je bil postopek izveden zakonito, strokovno in učinkovito, razen v delu, ki se nanaša na spoštljivo komunikacijo policista - ogovarjanje in tikanje: »Na slednje bomo policista opozorili.«

Policisti so podvzeli tudi ukrepe za zagotovitev varnosti vseh vpletenih v postopek. Občana, ki sta ga imela policista v postopku, so pozvali, da lahko poda pritožbo zoper policista ali kazensko ovadbo, če meni, da mu je policist z dejanjem ali opustitvijo dejanja kršil človekove pravice ali temeljne svoboščine.

»Občan je povedal, da se ne bo pritožil niti podal kazenske ovadbe in da bo globo v predpisanem roku plačal,« še dodaja policija.

Vse, ki se s komentarji odzivajo na tovrstne objavljene vsebine, pa pozivajo, naj se vzdržijo neustreznih pozivov in ščuvanju k izvrševanju kaznivih ravnanj.

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Lahko bi se malo nazaj potegnili in bili vzor tolerance tako organi kot gospod.Ce je volja se vse da.Tudi policaji bi lahko bolj pametno odreagirali i bolj strokovno in vzgojno i diplomatsko-)

Humhum (nepreverjen)

Prosim te lepo. Drhal je to leto pokazala, kakšne zverine so. Taki se ne bodo nič naučili od spoštljivosti in obzirnosti v obraz žaljenja, nasilnega postopanja, in "nadstandardno" inteligentnega poskusa debatiranja o zakonih, katere interpretacijo so prebrali na objavah od drugih debilov na facebooku in jih zdaj ponavljajo kot pokvarjeni gramofoni. Take nauči samo palica po glavi ali pa gratis izlet na pohorje z malo božanja, da čez par ur sami prišepajo do vznožja.
Pametnjakoviči, tatovi, drogeraši, pijančki in drugi nasilneži so na predolgem povodcu zaradi dandanašnjih "omejitev" organov in so se več kot preveč opogumili.

In reply to by Navijac (nepreverjen)

baba od župana (nepreverjen)

golazen je treba že v kali zatreti
Ampak je pa zanimivo, da policaja v polni bojni opremi
ulovita in aretirata --- tekača -
Pa ta tekač je moral imeti eno leseno nogo
Pa da golazen žali POLICISTA z barabami pa za to bi moral dobiti težke batine

In reply to by Navijac (nepreverjen)

BobyN34 (nepreverjen)

Če se tak pristop policije zdi primeren upravi, je mogoče za razmislit o menjavi uprave?
Kako že pravi pregovor, "Riba smrdi pri glavi"?

Borat2 (nepreverjen)

V policijski državi velja zakon policije ,ki glasi ; POLICIJA ima vedno prav ! Naj gredo v Brezje na Doljnskem , Žabjak , Doruško vas in tam trenirajo svojo vzgojo !

In reply to by BobyN34 (nepreverjen)

corona20 (nepreverjen)

Nobeni slovenski policaj si ne bo privoščil to kar si ne želi.vojska bi mogla pomagati da bi policist opravil svoje delo.

In reply to by Borat2 (nepreverjen)

Ivan78 (nepreverjen)

Postopek policije ni bil ustrezen, je pa res, da je človek očitno iskal probleme. Pa njegov Facebook profil je poln "korona je laž" neumnosti.

Danvid (nepreverjen)

Kot da gre ta maske'a mislite da ima policija cas da sr heca z tem?ce so nili doli so jih cakali zaradi česa drugega.In če bi bil dober občan bi se vedel normalno ne pa da zmerja policiste 'izgleda da jih je še premalo dobil.

Majstermb (nepreverjen)

Red more bit ampak ravno zlikovce brez mask iskati v naravi, kjer tako ali tako ni nikogar je smešno. Naj pustijo ljudi da se rekreirajo in športajo, to je dobro za zdravje.

Sicer pa vprašanje kakšna je resnica.

Default (nepreverjen)

Cefur je izzival

baba od župana (nepreverjen)

treba ga tuči ko bivola sredi kupusa

In reply to by Default (nepreverjen)

Varadero (nepreverjen)

Pravilno z vsemi ki kršijo zakon

Ragnar The King (nepreverjen)

Ti, temu praviš zakon?

In reply to by Varadero (nepreverjen)

Marko W. (nepreverjen)

Popolnoma se strinjam z ravnanjem policistov. Še premalo je dobil! Ne razumem pa dejstva, da imajo venomer eni in isti probleme z policijo. Sam sem prejel že nemalo kazni vendar vedno upravičeno plus tega so mi veliko krat pogledali skozi prste oziroma napisali milejšo kazen kot pa bi jo morali. Vsaka šola nekaj stane... €€€

baba od župana (nepreverjen)

golazen je treba beg spraviti

StankoP (nepreverjen)

Sej ni za pričakovat, da bo policija priznala napake, oni ubogajo komandirje, ne mislijo sami. Zato je pa tk.

baba od župana (nepreverjen)

tele
pa kaj misliš zakaj je komandir
da jim ure piše tako kot tvoj šef dokler si ga še imel
in nisi bil brezposelna budala

In reply to by StankoP (nepreverjen)

Janez ma vas rad (nepreverjen)

Ta je res dobra !! " Vse, ki se s komentarji odzivajo na tovrstne objavljene vsebine, pa pozivajo, naj se vzdržijo neustreznih pozivov in ščuvanju k izvrševanju kaznivih ravnanj. "
Očitno nihče ne bi smel karkoli rečti zoper neke organe oblasti. Ja pa jade !!! Če nekdo kaj komentira to ne pomeni, da koga ščuva ali še manj, da bo naredil kaznivo dejanje. Vsak ima svojo pamet.
Malo več modosti pa bi lahko tudi premogli določeni policaji. Če človek nikomur ne škoduje in gre na sprehod v naravo ga naj pustijo na miru. Glede na vso situacijo tudi ni čudno, da komu v določenem trenutku dvigne pokrov in izreče besede, ki jih pozneje obžaluje. IN zato ga še ni treba loviti s psom in ga valjati po tleh.
Glede na to, da je bil reden tekač in fizično kondicisjko dobro pripravljen ga itak ne bi dobila, če jima ne bi pomagal službeni pes.
Večina policajev itak ne premore kaj veliko kondicije. Pa cele dneve so v avtomobilih. Zato se zanašajo na pse.
Odgovori policije so pa itak klasika. Vse je strokovno, zakonito, učinkovito in kaj še.
Tudi v Ameriki tako rečejo, ko ob aretaciji ubijejo ali usmrtijo kakšnega temnopoltega. Celo v hrbet streljajo, ko beži.
In oblast v Ameriki še javno podpira trenutni šef vlade JJ.
GROZA !!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice