Pretekli konec tedna so imeli ormoški policisti polne roke dela.

V petek, 16. aprila, so ormoški policisti opravili ogled poškodbe osebnega avtomobila na parkirnem prostoru, zadevo pa so zaključili z uradnim zaznamkom. 

Popoldne, ob 17.55, je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je odredila preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,42 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. 

Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje ter izdali plačilni nalog. 

Le uro kasneje so imeli v postopku še drugega voznika, ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Njemu je preizkus pokazal 0,57 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog. 

V večernih urah, ob 19.25, je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu so zasegli delno pokajen ročno zvit cigaret z rastlinskimi delci zeleno-rjave barve. Obenem so opravili test za prepoznavo prisotnosti prepovedanih substanc, ki je bil pozitiven. 

Odredili so mu strokovni pregled, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper voznika pa bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku. Po analizi cigareta sledi še ustrezen ukrep v zvezi z proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami. 

V soboto pošten najditelj vrnil denar

V jutranjih sobotnih urah, ob 9.33, so bili policisti obveščeni o najdbi gotovine v reži bankomata Nove kreditne banke Maribor v Središču ob Dravi. V kolikor kdo denar pogreša se naj javi na policijsko postajo. 

V poznih večernih urah, ob 21.35, so v naselju Žerovinci zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil motorno vozilo pod vplivom alkohola. Imel je 1 miligram alkohola v litru izdihanega zraka, zato so mu na kraju odvzeli vozniško dovoljenje. 

V nedeljo zalezovanje, tudi vožnje pod vplivom alkohola

V nedeljo, 18. aprila, so imeli polne roke dela predvsem v večernih urah. Tako so ob 18.00 obravnavali prijavo zalezovanja. Zoper osebo, ki zalezuje prijaviteljico bodo podali kazensko ovadbo oziroma uvedli hitri postopek. 

Voznico začetnico, ki je vozila pod vplivom alkohola so obravnavali ob 20.17. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je pokazal 0,08 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

Nekoliko kasneje, ob 23.10, so zaradi vožnje pod vplivom alkohola prepovedali nadaljnjo vožnjo vozniku, katerega rezultat je pokazal 0,55 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice